Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 15 iunie, în Miercurea-Ciuc și va fi poziționată pe platoul din centrul municipiului și duminică, 16 iunie, în Odorheiu Secuiesc, fiind amplasată în parcarea magazinului Lidl.

Timp de două zile, în intervalul orar 09:00–17:00, personalul ISU Harghita va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Acesta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. După opririle din Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, în luna iunie, Caravana va mai ajunge și în Chișineu Criș (22 Iunie), Sebiș (23 Iunie), Târgu Secuiesc (29 Iunie) și Baraolt (30 Iunie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 47.000 de kilometri și a ajuns în 134 de localități. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *