Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Istoria adevarată a României

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima vreme am dat peste tot felul de informații despre poporul român şi despre România, care vorbesc despre apartenenţa noastră directă la civilizaţia care a populat Europa – DACII. Astfel am aflat despre adevărata istorie a poporului român, a românilor şi a României: românii sunt daci, nu romani. România este Dacia şi Dacia este România.

Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană.

Profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, care a studiat istoria Europei, a vorbit despre spaţiul Carpato-dunărean ca fiind vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început să existe.

Noi, românii, ne situăm pe primul plan în Europa ca vechime.
Dacii sunt strămoşii tuturor popoarelor latine, iar ceea ce ne este predat în şcoli – “noi românii suntem un popor care a fost “latinizat” de către romani” este o falsitate.

Mulţi spun că ne-au ocupat romanii şi ne-au latinizat/civilizat. Cat din teritoriul Daciei a fost ocupat de romani? Doar 14% ! Cati ani au ocupat romanii acei 14%? Doar 146 de ani! Era imposibil ca limba latină să fie preluată de daci când romanii au ocupat atât de puţin teritoriu şi au stat atât de puţin, mai ales ţinând cont că soldaţii romani vorbeau o latină şubredă. De asemenea, dacă Dacii ocupaţi de romani ar fi preluat limba latină, cum se mai înţelegeau cu restul dacilor de pe restul de 86% din teritoriul Daciei, NEocupat de romani? Logic că vorbeau cu ei tot în “dacă”, adică “română arhaică”. De fapt dacii vorbeau deja o română arhaică, din care a reieşit şi latina la un moment dat. Atunci când s-au întâlnit dacii şi romanii, s-au întâlnit două popoare înfrăţite care se înţelegeau în limbaj.

Concluzie – Noi SUNTEM ROMÂNI DACI, NU ROMANI!

Faptul că NOI, românii (dacii), suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim.

Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci – un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că, genetic, suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

Dacii sunt cei care au populat Europa şi au ajuns până aproape de China.

SUNTEM ROMÂNI DE PESTE 2500 DE ANI. O română arhaică există în copie la peste 7000 de Km de România, la 3000 de Km est de cea mai estică graniţă a Imperiului Roman.

Conform studiilor genetice, populatia actuala a Romaniei este clar inrudita cu populatiile care au locuit pe teritoriul Romaniei in Epoca bronzului si a fierului, adica acum 2 500 – 5 000 de ani, fapt care scoate in evidenta continuitatea acestui popor… si rastoarna teoria romanizarii Daciei ca si a descendentei romane a poporului nostru (sursa: autor Daniel Roxin – “Spiritul Dacic renaste” Editura Vidia 2012)

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

Hai să vedem ce spun străinii

– Specialistul englez E.C.Davies scrie in Enciclopedia Peoples of Nations in 1923 ca pe teritoriul actual al Romaniei exista cu mult inainte ca romanii sa invadeze teritoriul, “exista o civilizatie ce isi avea radacinile departe, in trecut in epoca neolitica”
– peruvianul Daniel Ruzo spune ca “Carpatii sunt intr-o regiune a lumii in care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute pana in ziua de azi”
– arheologul neamt Adam Falkenstein declara ca “tablitele de la Tartaria reprezenta prima dovada de scriere din istoria omenirii”
– in Cambridge history of India din 1922 se arata fara dubii ca “Drumul parcurs de arienii carpatici pana la ajungerea la in India i-a purtat prin N Marii negre si al celei Caspice ”
– Felix Colson preciza ca “dacii erau de origine pelasga iar limba lor nu era decat un idiom al limbii comune-pelasga-de dinsinte de fondarea Romei”
– William Schiller arheolog americanin Readers Digest-”Civilizatia s-a nascut acolo unde traieste astazi poporul ROMAN, raspandindu-se apoi spre rasarit si spre apus!”
– John Mandis profesor la Universitatea din Londra-”Romania e vatra a ceea ce numim Vechea Europa, o entitatea cultrala cuprinsa intre 6500-3500 i.e.n.”si “cele mai vechi descoperiri ale unor semne de scriere au fost facute la Turdas si Tartaria”
– Gordon W Childe -”localizarea centrului principal de formare si extensiune a indo-europenilor trebuie sa fie plasata la nordul si sudul Dunarii”
– Ekstrom Par Olof- LINGVIST suedez spune ca”LIMBA ROMANA ESTE O LIMBA -CHEIE CARE A INFLUNTAT IN MARE PARTE LIMBILE EUROPEI “…
….si multi alti arheologi, cercetatori si scriitori
– ca sa nu mai spun de cercetatori romani gen Densusianu, BP Hasdeu, preotul D.Balasa, Lazar Tonciulescu…

Articol complet pe dailynews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy