Reguli stricte pentru transportatori de masa lenoasă care utilizează drumurile județene

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Drumul este utilizat cu nerușinare de către transportatorii de masă lemnoasă care lasă în urma lor deșeurile lemnoase, bușteni zac pe marginea drumului și drumul pentru a cărui întreținere se cheltuiesc sume semnificative, este impracticabil”, și-a exprimat nemulțumirea Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, în data de 16 octombrie. Acesta s-a aflat într-o vizită pe teren, pe drumul județean DJ136, fiind prezenți și primarul localității Avrămești, Simó-Dezső Szabolcs, respectiv colegii direcției de administrare a drumurilor din cadrul consiliului județean.

Președintele consiliului județean a subliniat faptul că nu se dorește împiedicarea gestionării conștiente și durabile a pădurilor, ci aducerea la normal a situației de față.

„Activitatea trebuie organizată în așa fel încât nimeni să nu aibă de suferit. Este nevoie de identificarea și semnalizarea unei rampe de încărcare a materialului lemnos, părțile implicate să ajungă la un numitor comun în acest sens, deoarece doar în acest an pentru lucrări de pietruire s-a cheltuit suma de 236 mii lei, prin aportul și intervenția fracțiunii UDMR.

Borboly Csaba a mai adăugat că dacă în cel mai scurt timp nu se ajunge la un consens, lucrările vor fi sistate.
Președintele consiliului județean a spus că se va elabora un regulament în acest sens, în măsura în care administrațiile locale îl vor pune în aplicare. Aceleași măsuri se doresc a fi implementare și pe drumurile județene de la Cinod, respectiv Covacipeter.

Simó-Dezső Szabolcs și-a asumat ca împreună cu administratorii fondurilor forestiere să ajungă la un consens, iar transportul de masă lemnoasă să aibă loc pe drumul județean 136, doar în condițiile în care drumul este uscat.

Chiorean Adrian, director adjunct al Direcției tehnice din cadrul Consiliului Județean Harghita a subliniat că porțiunea de drum în discuție este foarte importantă pentru locuitorii din Goagiu, iar dacă i se va acorda atenție, an de an va putea fi administrată mai facil, se vor cheltui sume mai mici pentru remedierea deficiențelor, și nu în ultimul rând va crește capacitate portantă și lățimea drumului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy