De astăzi ANAF transmite propririle pe conturi doar online

0

Articol disponibil în: Română

Astăzi intră în vigoare OMFP nr.691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare silită și a procedurii de comunicare a acestora.

Conform actului normativ, pentru comunicarea prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare emise de organele fiscale centrale, ANAF pune la dispoziția instituțiilor de credit, în spațiul privat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, un sistem informatic prin care utilizatorii încarcă și descarcă documente. Actele de executare se comunică prin portal, sub forma unui fișier PDF cu xml atașat, semnat electronic, prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță, conform legii.

Data comunicării către instituția de credit a actului de executare este prima zi bancară următoare zilei încărcării actului de executare în sistemul informatic, iar ora comunicării este ora de începere a zilei bancare.

În decembrie 2016, a fost stabilit un mecanism rapid de blocare/ deblocare a conturilor bancare deținute de contribuabili, astfel încât ridicarea măsurii popririi unui cont să se realizeze în cel mult câteva ore de la momentul achitării obligaâiilor fiscale restante.

 


Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy