De ce este recomandat să evitați hainele din fibre sintetice pentru copii?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hainele fabricate din fibre sintetice sunt deosebit de dăunătoare atât pentru copii, dar și pentru adulți. Provoacă un mare disconfort la purtare în orice anotimp și pot cauza o multitudine de probleme de sănătate și afecțiuni ale pielii. Fibrele sintetice sunt un produs secundar de petrol, adică ulei. Oamenii de știință au arătat de nenumărate ori că fibrele sintetice pot provoca foarte multe afecțiuni și boli, inclusiv cancer. De asemenea, o haină fabricată din fibre sintetice eliberează microplastice în locuință, pe care apoi le respirați. Dacă sunteți în căutare de haine pentru copii care să le protejeze sănătatea, care să le asigure confort și o stare de bine, atunci hainele fabricate din materiale organice sunt cele mai recomandate. Achiziționând haine din materiale organice, veți evita produsele chimice și coloranții toxici care se utilizează la fabricarea articolelor de îmbrăcăminte convențională.

Hainele pentru copii din materiale organice nu conțin substanțe chimice

Cele mai multe articole de îmbrăcăminte convenționale, inclusiv îmbrăcăminte sintetică, sunt fabricate din materiale care conțin formaldehidă. Această substanță împiedică îmbrăcămintea să se șifoneze în timpul transportului și, de asemenea, previne mucegaiul. Mărește rezistența la pete și este folosită pentru menținerea intensității culorilor. Totuși, formaldehida este un cancerigen foarte cunoscut, iar multe țări nu permit ca formaldehida să fie folosită pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Totuși, hainele fabricate în China sunt tratate, în mare parte, cu formaldehidă. O altă substanță chimică foarte toxică este nonilfenol etoxilat, care se folosește în fabrici din China și din Asia de Sud-Est. Chiar și în cantități foarte scăzute, această substanță chimică are proprietăți de perturbare hormonală. Din păcate, majoritatea hainelor fabricate în China, de la branduri foarte cunoscute, sunt tratate cu nonilfenol etoxilat. Încercați să achiziționați haine organice pentru fete, fabricate din materiale sigure, fără pesticide și substanțe chimice. Doar așa veți avea siguranța că hainele pe care le achiziționați protejează sănătatea copiilor, oferindu-le totodată confort și o stare de bine la fiecare purtare. Evitați hainele fabricate în China și orientați-vă atenția către fabricile din țara noastră, care pun accentul pe materialele organice și pe aspectul social. Majoritatea articolelor de îmbrăcăminte convenționale conțin substanțe chimice perfluorinate, care previn șifonarea. Aceasta este aceeași substanță chimică folosită în teflon, despre care se știe că nu se descompune niciodată. Este folosită adesea pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte care dețin proprietate hidrofugă, cum ar fi îmbrăcămintea exterioară. Această substanță chimică cu care se tratează gecile, jachetele, paltoanele și vestele poate cauza cancer și boli de rinichi. În cele din urmă, îmbrăcămintea convențională a fost fabricată folosindu-se coloranți toxici, pe bază de metale grele, inclusiv plumb. Acești coloranți sunt foarte periculoși, dar se folosesc în mod intens în fabricile din China. Utilizarea coloranților a fost interzisă în multe țări, însă aceștia continuă să fie importați.

Spălarea hainelor poate îndepărta substanțele chimice?

În prezent, nu există nicio modalitate sigură de a ști dacă spălarea hainelor poate îndepărta sau nu substanțele chimice și în ce măsură. Unele toxine pot fi îndepărtate prin spălare, în timp ce alte substanțe sunt concepute pentru a ține cât mai mult timp. Unele rapoarte sugerează că ar fi necesare peste 50 de spălări pentru a elimina în totalitate toate substanțele chimice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy