Miért tanácsos kerülni a műszálas ruhákat a gyermekek számára?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A szintetikus szálakból készült ruhák különösen károsak mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. Bármely évszakban viselve nagy kényelmetlenséget okoznak, és számos egészségügyi problémát és bőrbetegséget okozhatnak. A szintetikus szálak a kőolaj melléktermékei. A tudósok újra és újra bebizonyították, hogy a szintetikus szálak számos betegséget okozhatnak, beleértve a rákot is. Emellett a szintetikus szálakból készült kabát mikroműanyagokat juttat az otthonokba, amelyeket aztán belélegzünk. Ha olyan ruhákat keres a gyerekeknek, amelyek védik az egészségüket, kényelmet és jólétet biztosítanak számukra, akkor az organikus anyagokból készült ruhák a legajánlottabbak. Az organikus anyagokból készült ruhák megvásárlásával elkerülhetők a mérgező vegyi anyagok és színezékek, amelyeket a hagyományos ruhák gyártása során használnak.

Az organikus anyagokból készült gyermekruhák vegyszermentesek

A legtöbb hagyományos ruhadarab, beleértve a szintetikus ruhákat is, formaldehidtartalmú anyagokból készül. Ez az anyag megakadályozza, hogy a ruhák szállítás közben gyűrődjenek, és a penészedést is megakadályozza. Növeli a foltállóságot, és a színintenzitás megőrzésére használják. A formaldehid azonban ismert rákkeltő anyag, és sok országban nem engedélyezik a formaldehid használatát a ruházati termékek gyártásához. A Kínában készült ruhákat azonban nagyrészt formaldehiddel kezelik. Egy másik rendkívül mérgező vegyi anyag a nonylfenol-etoxilát, amelyet a kínai és délkelet-ázsiai gyárakban használnak. Ez a vegyi anyag még nagyon kis mennyiségben is hormonzavaró tulajdonságokkal rendelkezik. Sajnos a Kínában gyártott, ismert márkájú ruhák többségét nonilfenol-etoxiláttal kezelik. Próbáljon meg bio ruhákat vásárolni a lányoknak, amelyek biztonságos anyagokból, növényvédő szerek és vegyszerek nélkül készülnek. Csak így lehet biztos abban, hogy a megvásárolt ruhák védik a gyermekek egészségét, miközben kényelmet és jó közérzetet nyújtanak minden alkalommal, amikor viselik őket. Kerülje a Kínában készült ruhákat, és fordítsa figyelmét a hazánkban működő gyárak felé, amelyek hangsúlyt fektetnek a bio anyagokra és a szociális szempontokra. A legtöbb hagyományos ruhanemű perfluorozott vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gyűrődést. Ez ugyanaz a vegyi anyag, amelyet a teflonban is használnak, amelyről köztudott, hogy soha nem bomlik le. Gyakran használják vízlepergető tulajdonságokkal rendelkező ruházati cikkek, például felsőruházat gyártásához. Ez a kabátok, dzsekik és mellények kezelésére használt vegyi anyag rákot és vesebetegséget okozhat. A hagyományos ruházatot mérgező, nehézfém alapú festékekkel, többek között ólommal gyártották. Ezek a színezékek nagyon veszélyesek, de a kínai gyárakban széles körben használják őket. A színezékek használatát sok országban betiltották, de továbbra is importálják őket.

A ruhák mosása eltávolíthatja a vegyi anyagokat?

Jelenleg nem lehet megbízhatóan tudni, hogy a ruhák mosása képes-e eltávolítani a vegyi anyagokat, és ha igen, milyen mértékben. Egyes méreganyagok mosással eltávolíthatók, míg mások úgy vannak kialakítva, hogy minél tovább megmaradjanak. Egyes jelentések szerint akár több mint 50 mosás is szükséges lehet ahhoz, hogy az összes vegyi anyagot teljesen eltávolítsa.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy