De ce Poker-ul este mai bun decât Blackjack-ul?

0

Articol disponibil în: Română

Când vine vorba despre cele mai cunoscute jocuri de masă, 2 nume ies imediat în evidenţă, poker şi blackjack. Într-un fel sau în altul, toată lumea le cunoaşte şi le-a jucat la un moment dat în diverse conjuncturi din viaţa cotidiană.

Şi pentru că sunt atât de populare, aceste 2 jocuri de masă sunt prezente în multiple variante de joc, ceea ce îngreunează deseori alegerea jucătorilor. Ce variantă de joc să alegi şi mai ales ce este mai ofertant, jocul de poker sau cel de blackjack?

La aceste întrebări vom încerca să răspundem în articolul de faţă, aşa că parcurge rândurile următoare cu atenţie. În final, vei determina de unul singur care este jocul cel mai ofertant pentru tine şi vei lua cu siguranţă decizia care se impune.

Lipsa marginii casei

Pe orice casino online, de exemplu pe Winbet, majoritatea jocurilor de masă au o caracteristică care asigură veniturile cazinoului şi care se numeşte marginea de casa. Şi indiferent de cât de mică este ca valoare marginea de casă, această caracteristică este cea care ţine în viaţă cazinourile.

Modul în care marginea de casă acţionează este unul extrem de simplu. Fiecare pariu pe care îl depui la un joc de noroc va aduce în conturile cazinoului exact acel procent pe care producătorii jocului îl declară.

Pentru jocul de blackjack marginea de casă se declară la valoarea de 1%, ceea ce înseamnă că la fiecare pariu depus se va lua acest procent şi se va introduce sub formă de profit în contul cazinoului. Şi dacă ne raportăm la miile de jucători care accesează zilnic acest joc, îţi poţi imagina la ce sume fantastice se ajunge la sfârşitul unei zile.

Cu toate că jocul de blackjack are acest infim procent ataşat marginii de casă, acest lucru nu înseamnă că vei câştiga de fiecare dată. Dar în egală măsură şi reversul medaliei este valabil, dacă cazinourile ar câştiga tot timpul, câţi jucători oare le-ar mai trece pragul?

Ceea ce face din jocul de poker preferatul jucătorilor este tocmai faptul că aceştia nu se luptă cu casa ci cu ceilalţi jucători de la masa de joc. Şi acest lucru oferă cu adevărat şanse de câştig jucătorilor ale căror abilităţi de joc sunt superioare celorlalţi.

În jocul de blackjack contează doar valoarea cărţilor pe care le ai şi care trebuie ca şi punctaj să fie superioare dealerului. Restul este simplu, ai cărţi mai mari ai câştigat, ai o valoare mai mică decât casa, ai pierdut.

La poker lucrurile nu stau în nici un caz în acest fel. Este cunoscut de către toată lumea că poţi câştiga o mână la acest joc cu cea mai mică carte şi dimpotrivă, poţi pierde cu una de valoare. Totul depinde încă o dată de abilităţile personale ale fiecăruia şi de modul în care jucătorii le pun în aplicare.

Iată de ce jocul de poker este mai bun decât cel de blackjack şi de ce este ales întotdeauna de către un jucător cu experienţă. Dar chiar dacă în poker lipseşte marginea casei, tot hazardul este cel care îşi spune ultimul cuvânt, aşa că încearcă să ţi cont întotdeauna de intervenţia lui în joc.

Factorul îndemânare

În ambele jocuri ai nevoie de îndemânare dacă vrei să rămâi cât mai mult timp în joc şi să pleci şi cu ceva bani suplimentari în cont. În ce constă de fapt îndemânarea la jocul de blackjack cât şi la cel de poker?

Foarte simplu, la jocul de blackjack va trebui să dai dovadă de capacitatea de a număra cărţile şi de a jongla cu pariurile în funcţie de cărţile primite. Ai o carte bună în mână şi urmează să apară una la fel de mare ca valoare, poţi plusa şi obţine un câştig mai mare decât unul obişnuit.

Să ne înţelegem, îndemânarea nu constă în felul în care manevrezi cărţile, în genul acelor amestecări magice care se întâmplă numai la televizor. În realitate, îndemânarea la un joc se bazează pe cunoştinţele pe care le ai despre acel joc şi care se traduc în final în banii suplimentari care îţi intră în cont.

Poate că la jocul de blackjack îndemânarea nu iese atât de tare în evidenţă datorită aceluiaşi principiu, joci doar tu împotriva dealerului şi nimeni nu observă acest lucru. Dar în jocul de poker, de îndemânarea ta depinde ridicarea în final a potului de pe masa de joc, lucru pe care îl observă toată lumea.

Îndemânarea în jocul de poker înseamnă să gestionezi aşa cum trebuie fiecare mână şi să încerci întotdeauna să ajungi în postura de învingător. Şi da, trebuie să cunoşti la perfecţie regulile jocului şi paşii distincţi de pariere ca să poţi ajunge în această postură.

Numai în acest fel vei putea să gestionezi aşa cum se cuvine fiecare carte primită şi să extragi maximum de avantaj pe care aceasta îl dă. Ai o carte slabă, poi apela la o cacialma bine ţintită care să îţi aducă un câştig uriaş.

Ai o carte bună în mână, nu te vei grăbi să plusezi din prima, pentru că ceilalţi jucători vor înţelege imediat acest lucru. Va trebui să abordezi deci jocul cu îndemânare şi să nu dai impresia că ai o carte puternică în mână.

Vei adormi în acest fel vigilenţa celorlalţi şi vei ataca decisiv la final, atunci când rămân la masa de joc doar acei jucători care contează. Şi de abia în acel moment poţi plusa, pentru că pe final toţi jucătorii îşi doresc ridicarea potului de pe masa de joc.

Şi oricât de ciudat ar părea, tot de îndemânare ţine şi renunţarea la o mână de joc. Decât să ajungi în postura în care te încăpăţânezi să câştigi cu o carte proastă, mai bine să rămâi în cont cu banii care să îţi permită să abordezi în forţă mâna următoare.

Până la urmă în poker timpul se scurge şi aşa extrem de rapid, aşa că de ce să nu aştepţi o mână viitoare la care oricum o să participi. Diferenţa este că această mână viitoare te va prinde cu bani mai mulţi în cont, ceea ce va conta dacă ajungi să îţi dispuţi în final potul de pe masă şi de ce nu, să îl şi câştigi.

Concluzie

De ce jocul de poker este mai bun decât cel de blackjack am dezbătut deja în rândurile de mai sus, astfel încât să cunoşti argumentele care stau la baza acestei afirmaţii. Nu uita însă că indiferent de oportunităţile fiecăruia, orice joc de noroc are o importantă componentă de hazard, aşa că joacă întotdeauna responsabil şi extrage de la jocul ales partea de distracţie care ţi se cuvine.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy