De ce vorbește președintele Iohannis despre penali?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Toată lumea cunoaște discursul președintelui Iohannis despre penalii anchetați de DNA. La fel este clar pentru toată lumea alfabetizată că penal, suspect, cercetat, trimis în judecată, arestat preventiv și orice altă calitate, până la o decizie definitivă a unei instanțe înseamna NEVINOVAT. Așa scrie în legile țării că toată lumea beneficiază de prezumția de nevinovăție.

De ce folosește președintele României cuvinte de genul penal, inculpat, etc. încălcând dreptul la prezumția de nevinovăție? În primul rând pentru că are consilieri de imagine foarte buni și în al doilea rând pentru că primește informări profesioniste de la servicii.

Când ne uităm la televizor și îl vedem pe Iohannis într-o conferință de presă nu vedem un om care își spune părerile personale. Președintele Iohannis scoate pe gură, în mod narativ o înșiruire de statistici făcute de profesioniști în PR sau de specialiștii din servicii. Când Iohannis spune „penali” e clar că cineva i-a prezentat o statistică din care rezultă că aceasta e părerea majorităților românilor iar el ca președinte le spune oamenilor ce vor ei sa audă. Din acest punct de vedere președintele este cel mai important depozitar al informațiilor dintr-o țară. Nici un serviciu secret nu știe câte știe președintele deoarece el primește rapoarte de la fiecare serviciu în parte, rapoarte pe care serviciile nu și le dau și între ele.

Așadar, Iohannis are în permanență un tablou foarte clar a ceea ce vor să audă românii, a ceea ce susțin românii, a ceea ce urmează să se întâmple, a riscurilor și a așteptărilor. Dacă vrei să știi care e starea de spirit reală în țară în care trăiești atunci asculți cu atenție ce spune președintele iar dacă ți se pare ca Iohannis vorbește aiurea atunci înseamnă că ești rupt de realitate.

Nu este interzis să contrazici ce spune președintele Iohannis mai ales atunci când greșește, dar să nu uiți niciodată că fiecare greșeală a lui Iohannis este intenționată, calculată, dorită și așteptată statistic de populație. Deci, când contrazici președintele, contrazici opinia majoritară.

Iosub Robert

Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy