Guvernului României are în plan să dezvolte o rețea de benzinării. O parte vor fi amplasate în orașe, iar restul pe șosele

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Operatiune de amploare a Guvernului Romaniei! Executivul are in plan sa dezvolte o retea de benzinarii. Construirea a cel putin 1.000 de astfel de statii de alimentare este prevazuta in strategia Guvernului.

aedPana in 2020, in Romania, vor fi cel putin 1.000 de puncte de alimentare a masinilor cu combustibili alternativi. Guvernul urma sa aprobe, in sedinta de miercuri, un proiect de Hotarare pentru aprobarea „Strategiei privind Cadrul national de politica pentru dezvoltarea pietei in ceea ce priveste combustibilii alternativi in sectorul transporturilor si pentru instalarea infrastructurii relevante in Romania si pentru infiintarea Consiliului interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pietei pentru combustibili alternativi”.

Draftul documentului este inca din vara trecuta in dezbatere publica, dar nu s-a discutat foarte mult despre el si contine prevederi destul de importante referitoare la viitoarea politica a Romaniei intr-un domeniu care sigur se va dezvolta in viitor: amplasarea statiilor de incarcare pentru masinile electrice, scrie economica.net.

Potrivit strategiei Executivului, pana la finalul anului 2020, in Romania vor fi amplasate circa 1.000 de puncte de reincarcare/realimentare cu combustibili alternativi: energie electrica, in special, dar si GNC-gaz natural comprimat. 166 dintre ele vor fi amplasate in orase, iar restul pe sosele.

Acestea ar urma sa fie amplasate in urmatoarele orase:

Bucuresti:  50 puncte de reincarcare cu energie electrica  si 10 statii de realimentare cu GNC

Bacau, Brasov, Braila, Galati, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Ploiesti, Timisoara, Baia Mare, Pitesti: cate 5 puncte de reincarcare cu energie electrica (total: 65 de puncte)  si cate 1 statie de realimentare cu GNC (total: 13 statii)

Arad, Resita, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Zalau, Satu-Mare, Bistrita, Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Targu Mures, Vaslui, Miercurea Ciuc, Bacau, Alba Iulia, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Focsani, Ramnicu Valcea, Targoviste, Buzau, Tulcea, Targu Jiu, Slatina, Alexandria, Slobozia, Calarasi, Giurgiu: 1 punct de reincarcare cu energie electrica (total: 28 de puncte).

sursa: bugetul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy