De la începerea conflictului, peste 100 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

0

Articol disponibil în: Română

De la începerea conflictului din Ucraina, 102 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, transmite MAI. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

FOTO: IGSU

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 57,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în cursul zilei de ieri, 26 februarie, 83.635 de persoane, dintre care 18.558 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 83.299 de persoane, dintre care 9.698 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României.

Totodată, 23.125 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 23.403 pe sensul de ieșire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy