Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Decizii importante în favoarea unui început de an şcolar în siguranţă

Foto cu caracter ilustrativ/ Economica.net

 

La şedinţa extraordinară de astăzi, 11 septembrie 2020 s-au luat decizii importante în favoarea unui început de an şcolar în siguranţă, în vederea reabilitării halei pieţei şi pentru realizarea unei noi tribune a stadionului municipal, transmite primăria Miercurea Ciuc.

Cu modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli consilierii locali au asigurat o serie de măsuri pentru a crea condiţii cât mai sigure pentru începerea anului şcolar. Au alocat sume pentru cheltuieli de chirie, pentru autobuze de transport copii, pentru dotări şi pentru intervenţii de reparaţie.

A fost aprobată şi modificarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru investitia „Reabilitare şi modernizare a sistemului de încălzire la Piaţa Agroalimentară Centrală”, astfel încât valoarea estimată a reabilitării a crescut până la 332,5 de mii de lei. Motivele: în hala pieţei s-au redistribuit standurile de vânzare, ceea ce a generat mărirea suprafeţelor de încălzire şi implicit a corpurilor de încălzire, respectiv necesitatea completării a sistemului de stingere a incendiilor cu un hidrant nou.

Cu scopul de a asigura terenurile necesare pentru construirea tribunei vestice a stadionului municipal, consilierii au votat clasificarea unui teren ca bun de interes public local şi transmiterii acestuia din domeniul privat în domeniul public.

Totuşi, n-a fost trecută pe ordinea de zi sprijinirea hocheiului pe gheaţă şi a fotbalului. Intenţia de sprijinire este împiedicată de neconfomităţi juridice, iar pe parcursul săptămânii viitoare cei interesaţi vor încerca să găsească o soluţie, şi să fie dezbătută din nou în cadrul unei şedinţe extraordinare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.