Decizii luate în ședința ordinară a Consiliului Local Miercurea-Ciuc (28 ianuarie 2022)

0

Articol disponibil în: Română

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat semnarea unui acord de înfrățire cu orașul Máriapócs din Ungaria. Totodată, s-a hotărât oficializarea steagului municipiului, s-a votat extinderea grupului țintă care beneficiază de reducerile acordate familiilor mari, s-a aprobat rețeaua școlară pentru următorul an școlar, precum și aplicarea sistemului național de burse pentru al doilea semestru al anului școlar în curs. De asemenea, s-a făcut un pas important în direcția aplicării schemei de compensare a facturilor la energie şi gaze naturale.


Conducerea municipiului are intenția de a adopta bugetul municipiului pentru anul 2022 în data de 10 februarie. În cadrul ședinței ordinare de vineri, 28 ianuarie, primarul Korodi Attila a vorbit și despre proiectul de buget, care se află în prezent în faza dezbaterii publice.

„Vom putea face progrese substanțiale în domeniile regenerării urbane ( reabilitarea clădirilor și a spațiilor verzi),  a mobilității și eficienței energetice. Cu toate acestea, fondurile europene pentru modernizarea rețelei stradale nu vor fi accesibile, astfel încât va fi esențial să mobilizăm resurse proprii sau guvernamentale pentru această sarcină.” , a declarat edilul.

Ca o decizie de o importanță deosebită pentru locuitorii municipiului, Consiliul Local a aprobat preţul de producere şi distribuţie a energiei termice de 963,63 lei/Gcal, care va intra în vigoare de la 1 februarie. Aprobarea prețului furnizorului Goscom S.A. este o condiție pentru ca consumatorii casnici de energiei termice să beneficieze de compensațiile pe care statul și municipiul le va acorda. Datorită fondurilor de la primărie și de la stat, este garantată aplicarea prețului unitar de anul trecut, de 250 lei.

De asemenea, Consiliul Local a aprobat și proiectul de steag al municipiului, astfel încât procesul de aprobare poate continua acum la București.


În urma hotărârii Consiliului  Local,primarul Korodi Attila ar putea semna și acordul de înfrățire cu Máriapócs. Colaborarea se bazează pe cultul Fecioarei Maria,orășelul din Ungaria fiind un loc de pelerinaj, ca și Șumuleul-Ciuc.

A fost extins, de asemenea, programul pentru familii mari: au fost susținute familii monoparentale cu cel puțin trei copii, dar de acum încolo beneficiile sunt accesibile și pentru familiile monoparentale cu un singur copil sau cu doi copii.

  • informații furnizate de Biroul de Presă a Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy