Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita (FOTO)

La 3 aprilie 2022 s-au împlinit 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cu această deosebită ocazie, Preşedintele României, Klaus Iohannis a conferit Ordinul “Bărbăţie şi Credinţă”, în grad de Cavaler, pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Astăzi (3 aprilie – n.r.),, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a mai scris o pagină de istorie prin decorarea Drapelului de Luptă al unității, cu Ordinul „Bărbăție și Credință”, în grad de Cavaler, pentru militari. Nu este un merit singular, este meritul truditorilor care, timp de 30 de ani, au pus umărul la edificarea unei minuni numită de noi ” O STARE DE SPIRIT” . Mă simt mândru și fericit că am fost prezent la primirea drapelului de Luptă în anul 1995, dar și astăzi, când am avut onoarea și mândria să defilez în fruntea gărzii portdrapel la decorarea acestuia.
O reverență de la cer până la fiecare jandarm harghitean care a trudit pe plaiuri harghitene.
La mulți ani, jandarmi harghiteni!
La mulți ani, jandarmi români!
Dumnezeu să binecuvânteze Jandarmeria Română!” – colonel Iamandi Dan, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

În contextul celebrării a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian BODE, la sediul Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia militară de decorare a 8 Drapele de Luptă, ale unor unități din Jandarmeria Română.
Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat vineri, 1 aprilie 2022, decretele de decorare a drapelelor de luptă.

Astfel, în semn de apreciere pentru rolul important pe care Jandarmeria Română îl are în domeniul ordinii publice, pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a democraţiei şi statului de drept, Preşedintele României a conferit Ordinul “Bărbăţie şi Credinţă”, în grad de Cavaler, pentru militari, următoarelor drapele de luptă:
* Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita;
* Drapelul de Luptă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti “General de divizie Constantin Anton”;
* Drapelul de Luptă al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani;
* Drapelul de Luptă al Grupării de Jandarmi Mobile “Alexandru cel Bun” Bacău;
* Drapelul de Luptă al Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române;
* Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Nicolae Titulescu” Braşov;
* Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Gheorghe Doja” Covasna;
* Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea “Mareşal Alexandru Averescu”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.