Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vouchere pentru achiziția de tehnologii și dispoziții asistive pentru persoanele cu dizabilități care doresc să se angajeze

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita aduce la cunoștința persoanelor cu dizabilități interesate că în urma prelungirii proiectului „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, derulat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilității, pot solicita vouchere pentru tehnologie asistivă până la data de 31. iulie 2023. Valoarea unui voucher este de 23 000 de lei.

Pot beneficia de vouchere pentru achiziționarea tehnologiilor asistive persoane în vârsta de muncă (18-65 ani), care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap, se află în căutarea unui loc de muncă și care nu au un loc de muncă în prezent.

În cazul unor deficiențe bilaterale voucherele pot fi folosite pentru achiziționarea a două dispozitive asistive prevăzute în Lista tehnologiilor și dispozitivelor asistive și tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare, cu mențiunea ca produsele asistive să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces.

Produsele asistive auditive și de mers pot fi însoțite, după caz, de accesoriile acestora, așa cum sunt prevăzute în Lista tehnologiilor și dispozitivelor asistive și tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare, cu condiția ca acestea să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist.

Până în prezent DGASPC Harghita a înmânat 8 vouchere în valoare totală de 184.000 de lei (8×23.000 lei), iar două cereri sunt în așteptare.

Pașii necesari pentru obținerea tehnologiei asistive, Lista tehnologiilor și dispozitivelor de acces prioritare pentru angajare și formularele necesare pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Harghita: https://dgaspchr.ro/categorii-de-documente/formulare-pentru-obtinerea-tehnologiei-asistive/

Pașii pentru obținerea voucherelor:

Pentru a beneficia de vouchere pentru achiziționarea tehnologiilor asitive, persoana cu dizabilități se prezintă la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Harghita cu următoarele documente: carte de identitate; adeverință medicală; ultimul document de studii.

AJOFM înregistrează persoana ca fiind în căutarea unui loc de muncă și acordă servicii de informare, consiliere și mediere.

Persoana cu dizabilități semnează Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă și participă la minimum două activități asigurate de AJOFM (informare, consiliere, mediere).

Persoana cu dizabilități se prezintă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Harghita, unde depune următoarele documente:

Cerere pentru acordarea voucherului;

Certificat de încadrare în grad de handicap și Anexa acestuia (copii);

Recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces;

Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă asigurate de AJOFM, însoțit de Planul individual (copie);

Angajamentul că nu înstrăinează produsul asistiv.

DGASPC Harghita transmite ANDPDCA centralizatorul cu cererile depuse, iar Autoritatea transmite DGASPC Harghita voucherele nominale tipărite;

Persoana cu dizabilități ridică voucherul de la DGASPC Harghita, îl prezintă furnizorului de tehnologie asistivă și primește produsul din lista cu produse.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.