Delegaţia unei primării din judeţul Constanța a venit în Harghita să ia lecții

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Județul Harghita – model și profesor pentru o delegație a Primăriei Cumpăna din județul Constanța în domeniul prelucrării produselor tradiționale locale. 

Delegația compusă din  reprezentanţi ai administraţiei publice locale, crescători de animale, microfermieri, dar şi reprezentanţi ai mediului universitar, a poposit în Harghita în perioada 9 -11 ianuarie 2018, într-o vizită de informare, pentru absorbi cunoștințe de prelucrare a laptelui, a cărnii și a fructelor.

Însoțiți de directorul Departamentului Dezvoltare Rurală din cadrul Consiliului Judeţean Harghita – Marton István şi deputatul UDMR Antal István Iános, oaspeții au fost invitați să viziteze mai multe puncte de lucru de pe raza judeţului Harghita.

În cadrul acestei vizite, delegația Primăriei Cumpăna a reușit să vadă fabrica de prelucrare a laptelui din proprietatea Cooperativei Agricole Csengo, din comuna Frumoasa; bucătăria comună şi punctul de prelucrare a fructelor şi legumelor din sat, echipament aflat în proprietatea Asociaţiei Agricultorilor din comuna Văcăreşti; atelierul de prelucrare a cărnii aflat în proprietatea unei familii din comuna Dăneşti; atelierul de prelucrare a laptelui aflat în proprietatea unei familii din satul Valea Strâmbă, comuna Suseni; bucătăria comună şi punctul de prelucrare a fructelor şi legumelor din sat aflate în proprietatea Asociaţiei Turistice şi Tradiţionale Fenyoalja din comuna Ciumani; fabrica de prelucrare a laptelui – în proprietatea Târnava Mare Cooperativă Agricolă, din oraşul Cristuru Secuiesc.

În urma vizitei de informare, membrii delegației Cumpăna și-au propus să urmeze exemplul județului Harghita și modelul de funcționare tehnic și administrativ în domeniul prelucrării  alimentelor.

Sursa foto: Ziua de Constanța

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy