Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deputat PNL despre profanarea mormintelor: ”Este o blasfemie fără margini și un act antiromânesc. Dacă UDMR va păstra tăcerea, se plasează în afara legii

Gestul așa-numiților „activiști anonimi” maghiari care au profanat crucile eroilor români este taxată de tot mai mulți români. Deputatul PNL Daniel Gheorghe a criticat tupeul de care au dat dovadă extremiștii maghiari:

Profanarea mormintelor eroilor români de la Valea Uzului, județul Harghita, de către un posibil grup extremist maghiar, este o blasfemie fără margini și un act antiromânesc cu implicații deosebit de grave. UDMR are obligația de a condamna acest gest și de a se delimita categoric de aceste manifestări sovine și cu caracter de provocare. România este stat național, unitar și indivizibil iar instituțiile publice au datoria de a trage la răspundere astfel de acte de insultă la adresa eroilor români care s-au jertfit pentru apararea țării, acțiuni caracterizate de un tip de violență simbolică dusă la extrem. În cazul în care UDMR va păstra tăcerea în fața acestor fapte, lucru care girează provocările de tip antinational, se plasează în afara legii și a Constituției României devenind totodată o formatiune politică total indezirabila.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.