Deputatul european Iuliu Winkler despre UDMR: ”Urmărește dezvoltarea economică a Transilvaniei”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dezvoltarea și prosperitatea sectorului IMM din Transilvania reprezintă o preocupare constantă pentru UDMR care urmărește acest scop prin modelarea în favoarea antreprenorilor a legislației atât la nivel național, cât și european, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler, joi, la Helsinki, după realegerea sa în funcția de prim-vicepreședinte al SME Europe.

”UDMR este membră din 2008 a SME Europe, asociație afiliată Partidului Popular European (PPE). Am considerat importantă prezența noastră în această organizație pentru că interesele întreprinderilor mici și mijlocii din Transilvania și nevoile lor specifice trebuie să fie reprezentate în procesul de pregătire a legislației europene. Cred că prezența UDMR este importantă în toate structurile asociate PPE. Sunt onorat să pot continua activitatea în calitate de prim-vicepreședinte al acestei organizații. Aceasta este o șansă pentru noi, UDMR, să ne exprimăm punctele de vedere, să transmitem prioritățile firmelor, companiilor, antreprenorilor transilvăneni în procesul de pregătire a legislației europene, dar și în acela de urmărire a implementării legislației la nivel european și în statele membre. Prioritățile mele sunt prioritățile întreprinzătorilor transilvani: reducerea birocrației, simplificarea reglementărilor, accesul la finanțare pentru sectorul IMM și dezvoltarea infrastructurii atât a celei de transport, cât și a celei de comunicații. Aceste priorități reprezintă politicile publice ale UDMR în domeniul economic, iar implementarea lor la nivel național reprezintă un punct important în activitatea UDMR”, a declarat Winkler.

El a vorbit și despre importanța conectării sectorului IMM de acasă la tendințele europene. ”Acțiunile pe care le-am organizat cu SME Europe acasă au contribuit la o mai bună conectare a economiei transilvane, cu precădere a IMM-urilor, la trendurile europene. Doar în ultimii doi ani, am organizat două conferințe economice importante, la Sibiu în 2016 și la Timișoara în această toamnă, iar, în urmă cu câteva săptămâni, cu ocazia decernării premiilor SME Star Awards, o întreprindere din Transilvania, Hotelul Castel Daniel, a câștigat, la propunerea mea, titlul de cea mai bună afacere de familie din UE”, a adăugat Iuliu Winkler.

În marja Congresului PPE de la Helsinki, a avut loc Adunarea Generală a SME Europe, prilej cu care a fost reînnoită conducerea acestei organizații, deputatul european Ivan Štefanec (Slovacia) fiind ales în funcția de președinte.

SME Europe reunește organizații și politicieni de centru-dreapta preocupați de sprijinirea și consolidarea sectorului IMM în UE. IMM-urile, coloana vertebrală a economiei UE, reprezintă 99% din totalul afacerilor de la nivelul Uniunii. IMM-urile europene generează circa 85% din noile locuri de muncă și două treimi din cele create de sectorul privat din UE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy