Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dezbatere publică la Miercurea Ciuc – „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează marți, 11 octombrie 2016, la Miercurea Ciuc, dezbaterea publică cu tema analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte din campania 2016 a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” și se va desfășura la Palatul Administrativ din Miercurea Ciuc, Piața Libertății nr. 5, Miercurea Ciuc, județul Harghita, între orele 10-17.

Evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Harghita. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Harghita la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” finanțează în județul Harghita o investiție, aflată în curs de avizare – platforma comunală pentru depozitarea gunoiului de grajd din orașul Odorheiu Secuiesc, împreună cu echipamentul necesar – încărcător frontal, tractor cu 2 remorci, cisternă vidanjă, mașină de împrăștiat gunoi și europubele.

Pentru perioada 2016-2022, Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro atât pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați:

www.inpcp-campanie.ro

www.blog.inpcp-campanie.ro

http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti

https://twitter.com/INPCP

https://www.youtube.com/channel/UCR5npJjBqO5HTA0G_Lj5Xxw

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.