Dezbatere publică ratată pe tema steagului Harghitei

1

Articol disponibil în: Magyar Română

Ieri a avut loc cea mai ratată dezbatere publică la care am asistat vreodată. Trecând peste lacunele organizatorice cu o slabă mediere și o și mai slabă prezentare din partea Consiliului Județean Harghita, de această dată românii au fost cei care au arătat cât de incompetenți și dezinteresați sunt.
La dezbatere au fost invitați 2 consilieri județeni dintre care unul român, care mai bine se ducea și făcea o plimbare în jurul clădirii decât să ia cuvântul. În cel mai penibil mod, consilierul județean de naționalitate română a recunoscut că nici măcar nu știe cum arată variantele de steag.
De asemenea de la dezbatere au lipsit cei de la Forumul Românilor care de fiecare dată când au ocazia urla că sunt discriminați în zonele unde maghiarii sunt majoritari. Așadar, reprezentanții românilor, care ziceau că nu se regăsesc reprezentați pe propunerea de steag, au chiulit demonstrând încă odată, dacă era nevoie, că prioritățile lor sunt altele decât cele pe care le afișează.
Lipsa totală de reacție a românilor sau a istoricilor fac ca dezbaterea de azi să încheie orice discuție despre steagul Harghitei. De azi, acest subiect trebuie considerat închis. Cine e din Harghita și avea ceva de zis trebuia să o facă la această dezbatere publică.
Din punctul nostru de vedere niciuna dintre propunerile de steag ale Harghitei nu respectă istoria zonei neregăsindu-se nici un simbol al foștilor nobili secui sau maghiari, dar dacă Disneyland are o mulțime de steaguri colorate frumos care atrag privirile, nu văd de ce România nu ar putea avea la fel. Diferența oricum nu e mare, România fiind un fel de Disneyland al politicienilor incompetenți.

1 Comentariu
  1. Mm spune

    Adevarul e ca restul problemelor erau rezolvate, asa ca de plictiseala facem dezbateri pe steaguri judetene.Eu chiar nu dormeam noapte cu gandul la el, ma zbateam gandindu-ma cum a functionat judetul asta fara el ? Cu steag vor navali investitorii iar turistii nici nu vor mai vrea sa auda acum in iarna de Poiana Brasov , Valea Prahovei , Maramures sau chiar Tirol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy