Din nou despre Liceul Teoretic „Tamási Áron”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Am mai scris și în trecut despre tristul incident de la liceul din Odorheiu Secuiesc și vom mai scrie, întrucât credem că legea și bunul simț elementar trebuie să prevaleze în acest caz.

În trecut, am abordat o speță asemănătoare – cazul directorului Colegiului Național „Márton Áron” din Miercurea Ciuc, persoanei căreia, după mult timp, i s-a făcut dreptate într-un caz clar de abuz. În schimb, în cazul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, atitudinea directorului instituției este incredibilă; acesta rămâne lipit de scaun și ignoră tragedia la care a fost părtaș.

Spunem asta pentru că, în opinia mai multor persoane care cunosc bine speța, directorul ar fi fost informat din timp despre crăpăturile apărute în pereții internatului, înainte de tragedie, și cu toate acestea, nu a întreprins nicio măsură pentru protecția fizică a copiilor.

Mai mult, pe timpul executării lucrărilor, ar fi dat indicații și ar fi exercitat presiuni asupra muncitorilor despre cum și cât să sape și chiar să grăbească lucrările efectuate la fundația clădirii, iar angajații firmei s-ar fi conformat fără să crâcnească. Aceleași persoane afirmă că motivul pentru care domnul director este menținut în funcție și chiar scos nevinovat de ancheta internă a Inspectoratului Școlar Județean Harghita, deși pe numele lui există un dosar penal în curs de instrumentare, este reprezentat de legăturile acestuia cu interpuși ai guvernului ungar, care folosesc toate canalele posibile din zonă pentru spălarea de bani, care se întorc într-un fel sau altul la ei.

În aceste condiții, credem că s-ar impune cel puțin o demisie de onoare, deoarece viața copiilor nu poate fi mai prejos decât o funcție temporară.

Așadar, dacă gestul de onoare nu va veni din partea domnului director, poate că acesta va fi convins de unele decizii ale instituțiilor precum Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc și Ministerul Educației Naționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy