Doi cățeluși abandonați pe raza localității Gălăuțaș au fost salvați de polițiștii de la Protecția Animalelor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 16 ianuarie polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor al I.P.J. Harghita au acționat pentru combaterea infracțiunilor pe linie de protecție a animalelor, dar și pentru verificarea stării de sănătate a acestora. Cinci câini au fost plasați în adăpost, iar șase sancțiuni au fost aplicate de către polițiști.

Au fost astfel efectuate verificări la zece locații din municipiul Toplița, în urma cărora polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, pentru cinci exemplare canine care au fost plasate în adăpostul de câini din Toplița.
Câinii urmează a fi microcipați, sterilizați și vaccinați antirabic, conform Programului de gestionare a câinilor fără stăpân.
Totodată, în timpul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat aplicat șase sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la protecția animalelor.
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Harghita, medic veterinar și reprezentanți ai Primăriei Toplița.

De asemenea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit, în urma unei sesizări, pentru salvarea a doi pui de câine, abandonați în apropierea drumului european E 578, pe raza localității Gălăuțaș.


Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au identificat cei doi căței, abandonați, fără apă sau hrană. Din verificările efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Harghita împreună cu cei ai Postului de Poliție Gălăuțaș, a reieșit faptul că aceștia ar fi fost abandonați de către o persoană necunoscută care i-ar fi scos din autovehiculul pe care îl conducea. Cei doi câini, care se aflau în stare de pericol datorită traficului intens de autovehicule, au fost preluați și plasați de către polițiști la Adăpostul de Animale administrat de U.A.T. Toplița. În cauză, investigațiile sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanei bănuite de comiterea faptei.

Totodată, polițiștii atrag atenția cu privire la gravitatea comiterii unor astfel de fapte, la obligațiile pe care deținătorii de animale le au și la faptul că nerespectarea acestora se sancționează cu amendă cuprinsă între 3000 și 12.000 lei, conform Legii nr. 205/ 2004R

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy