Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Donație importantă pentru spitalul județean

 

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a preluat vineri, 29 mai 2020 o donație de mare valoare din partea MOL România și Fundația pentru Parteneriat.

 

După cum au anunțat, MOL România,prin Fundația pentru Parteneriat, sprijină cu 100 000 de euro eforturile de combatere a pandemiei cu noul coronavirus ale spitalelor din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. Din această donație Fundația pentru Parteneriat a cumpărat echipamente de protecție și aparatură medicală pentru cele trei instituții. Reprezentanții fundației au predat donația conducerii și medicilor Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc vineri, 29 mai 2020.

În numele angajaților și pacienților Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc -unitate care funcționează în subordinea Consiliului Județean Harghita – dr. Konrád Judit, managerul spitalului, și-a exprimat mulțumirile. După acum a arătat, aparatura primită va contribui la siguranța angajaților și la îngrijireapacienților la un nivel cât mai înalt. Managerul a amintit, Mol România și Fundația pentru Parteneriat au mai ajutat spitalul, oferind sprijin important și cu alte ocazii.

Potozky László, directorulFundației pentru Parteneriat, a declaratcă încă de la începutul pandemiei au înțeles gravitatea și provocările, și, cunoscând situația sistemului sanitar național, au știut că dacă vreodată, atunci acum este nevoie de ajutor.  ”În prima fază am ajutat spitalul din Miercurea Ciuc și serviciul de ambulanță, mai târziu am putut să extindem acest cerc și să ajutăm și spitalele din Sfântu Gheorghe și Odorheiu Secuiesc. Primele donații le-am oferit din resurse proprii, apoi am continuat cu ajutorul Apemin Tușnad iar în final suma cea mai mare a venit de la MOL România” – a prezentat Potozky László.

Donația primită de către Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc primită din partea MOL România și Fundația pentru Parteneriat este în valoare de 192 021 lei. Conține echipamente de protecție – capișoane, șorțuri, măști, combinezoane, mănuși, măști, covoare decontaminare – și aparatură foarte utilă: patru aparate purificatoare de aer, două aparate de dezinfecție și un bloc infuzomat – sistem monitorizare glucoză, care este unic în spitalele publice din țară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.