Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ursul a dat iama din nou la cotețul cu găini. Pagubele au fost făcute în Voșlobeni

Foto cu caracter ilustrativ

Astă-noapte, în jurul orei 00:55, a fost primit un apel pe 112, prin care era anunțată prezența unui urs, într-o curte din comuna Voșlăbeni. O localnică anunța că în curtea casei sale din comuna Voșlăbeni ar fi prezent un urs. Din cele relatate de apelantă ursul i-ar fi provocat și pagube, stricându-i cotețul și omorându-i mai multe găini, informează IJJ Harghita.

În zonă a fost direcționată imediat o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. La locuința apelantei, s-a confirmat prezența unui urs de talie mică, acesta retrăgându-se într-un loc greu accesibil, intervenția fiind îngreunată de întuneric și vegetația înaltă. Jandarmii au trecut la îndepărtarea animalului din zona locuită. Patrula a rămas în comună pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Nu au fost înregistrate alte incidente.

Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia, transmit jandarmii.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *