Două noi baze Salvamont, la Băile Tuşnad şi Borsec

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consilierii judeţeni harghiteni au aprobat realizarea studiilor de fezabilitate pentru construirea a două noi baze Salvamont, la Borsec şi la Băile Tuşnad, urmând să se acceseze fonduri europene pentru realizarea investiţiilor.

Şeful Serviciului Public de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a precizat că ar trebui să se construiască aceste baze pentru salvatorii montani, întrucât în zonele respective există pârtii de schi şi numeroase trasee turistice, au loc multe accidente şi este important ca intervenţia în astfel de cazuri să fie cât mai rapidă.

Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita are patru baze, care sunt în patru locaţii diferite şi, având în vedere faptul că zonele Borsec şi Băile Tuşnad sunt departe de aceste baze salvamont, iar fiecare oraş are pârtie de schi şi multe trasee turistice unde anual se petrec foarte multe accidente, este important să putem construi baze salvamont şi în aceste locaţii. Aceste oraşe au echipe de salvare montană iar salvatorii montani nu au unde să-şi depoziteze utilajele, echipamentele, mai mult, nu este o locaţie unde accidentatul poate primi îngrijiri până la sosirea ambulanţei“, a precizat Fekete Ors.

Potrivit acestuia, se doreşte accesarea de fonduri europene pentru construirea acestor baze Salvamont, unde ar urma să se organizeze şi tabere pentru copii, dar şi cursuri pentru salvatorii montani.

De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat joi un proiect privind dotarea tututor bazelor Salvamont existente, respectiv din municipiul Topliţa, de la Harghita Mădăraş şi din staţiunile Lacu Roşu şi Harghita Băi, cu instalaţii de energie verde, pentru reducerea cheltuielilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Fekete Ors, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita are doar şase angajaţi şi circa 60 de voluntari. Acesta a punctat că ar fi nevoie de un număr dublu sau chiar triplu de angajaţi, în condiţiile în care peste 60 la sută din suprafaţa judeţului este montană, aici există cele mai multe pârtii de schi din ţară, adică peste 25, iar în iarna care s-a încheiat, salvatorii montani au avut mai mult de 250 de intervenţii.
Sursa: administratie.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy