A doua zi din cadrul Universității de Vară de la Izvoru Mureșului- Reunirea Basarabiei cu România

0

Articol disponibil în: Magyar Română

După o mică întârziere, de la ora 9:00 a început și cea de-a doua zi a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului. La discuțiile din această zi au participat oameni importanți în ceea ce privește reunirea Basarabiei cu România. În cadrul acestei discuții invitații au abordat tema reunirii Basarabiei cu România, care este un obiectiv al românilor pentru 2018, respectiv despre evoluția geopolitică și interesul național românesc.

Moderatorul acestei acestui discuții a fost Vlad Cubreacov, președintele Asociației Răsăritul Românesc. Vald Cubreacov a deschis programul amintind că aceste subiecte sau probleme sunt foarte interesante care merită să fie dezbătute și că publicul trebuie să tragă concluziile corespunzătoare.

Vald Cubreacov a confirmat faptul că citind Constituția Republicii Moldova, putem sesiza faptul că este o constituție „compilată”, unele părți fiind copiate din Constituția României. Spre dezamăgirea moderatorului, dar și a participanților, nu a fost copiată acea parte în care se scrie faptul că România este un stat național. Moderatorul evenimentului a precizat că românii constituie majoritatea etnică , 80%, în republica Moldova, totuși este refuzat să fie un stat național. În Basarabia majoritatea cetățenilor își doresc să aibă loc reunirea

În Basarabia cantitatea începe să se transforme în calitate. Inimile românilor din Basarabia se adună în jurul unei idei, și anume UNIRE. Unirea este doar o chestiune de timp„- Vlad Cubreacov.

Dacă organizatorii de ieri au avut invitați 2 oameni prin Skype la acest eveniment, Vlad Cubreacov a invitat și el doi oameni din domeniul istoriei și anume un general rus, pe nume Kuropatkin, și un academician tot rus, Durvovo. Cei doi ruși au avut convingerea că românii trebuie uniți și că se vor și uni într-un final.

În afară de acești „invitați” și-au exprimat opinia și poziția oameni importanți care luptă într-adevăr pentru unire, fără odihnă: Eugen Tomac, Constantin Codreanu, Alina Eremciuc, George Simion respectiv Tatiana Ciobanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy