A Marosfői Nyári Egyetem második napja- Besszarábia újraegyesítése Romániával

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rövid késés után 9:00 órakor elkezdődött a nyári egyetem második napja Marosfőn. A mai megbeszéléseken Besszarábia Romániával való újraegyesüléséről lesz szó, ami a románok 2018- as célkitűzése, illetve a geopolitikai fejleményekről és a román nemzeti érdekekről.

A beszélgetés moderátora Vlad Cubreacov, a Román Napkelte Egyesület elnöke, aki szerint a téma nagyon érdekes és a közönség figyelmére érdemes. Vlad Cubreacov megerősítette, hogy a Moldovai Köztársaság alkotmánya egy összerakott alkotmány, melynek egyes paragrafusait a román alkotmányból másolták ki. A moderátor és a résztvevők csalódására nem azt a részt másolták ki, amelyik Románia nemzetállamiságára vonatkozik. Habár a románok a lakosság 80%- át teszik ki a Moldovai Köztársaságban, azt nem nyilvánítják nemzetállamnak. Besszarábiában a lakosok többsége az újraegyesülés híve.

„Besszarábiában a mennyiség lassan átalakul minőséggé. Az itt élő románok szíve az egyesülés köré csoportosul, ami már csak idő kérdése”- mondta Vlad Cubreacov.

Vlad Cubreacov meghívottai, Kuropatkin orosz generális és Durvovo orosz akadémikus kifejezték meggyőződésüket, hogy a románoknak egyesülniük kell és végül egyesülni is fognak.

Más fontos személyiségek, mint Eugen Tomac, Constantin Codreanu, Alina Eremciuc, George Simion, Tatiana Ciobanu is hozzászóltak a témához.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy