Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Dragnea APROBĂ CEREREA UDMR? DECLARAŢIE ISTORICĂ

Miercuri, în urma ședinței tensionate ce a avut loc în Parlament, Liviu Dragnea a făcut o serie de precizări cu privire la proiectul depus de către UDMR prin care se dorește, printre altele, oferirea posibilității ca anumite regiuni să poată primi un statut de autonomie specială, informează evz.ro.

„Proiectul UDMR, legat de autonomie, este neconstituțional din câte mi-au spus mai mulți specialiști. UDMR tot timpul a votat legile în care a crezut și ne bazăm în continuare pe asta”, a declarat Liviu Dragnea.

UDMR a prezentat, luni, în fața Parlamentului un nou proiect care prevede, printre altele, înființarea unor regiuni separate care să poate avea „un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

Printre altele, în acest proiect se solicită ca minoritățile naționale să aibă reprezentare proporțională în instituțiile administrative la nivel local, judeţean, naţional şi european, dar și în instanțe și tribunale. Mai mult, UDMR dorește ca proporțiile să se păstreze și la nivelul ministerelor și serviciilor publice deconcentrate ale acestora.

„UDMR consideră că, în Anul Centenar, a sosit momentul ca principiile care vizează convieţuirea interetnică să fie transpuse în lege, astfel cum au fost formulate în Rezoluţia adoptată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Democraţia se bazează pe statul de drept, iar democraţia românească poate fi împlinită numai dacă prevederile Rezoluţiei de la Alba Iulia se implementează în legislaţia română”, specifică UDMR.
Un comentariu la “Dragnea APROBĂ CEREREA UDMR? DECLARAŢIE ISTORICĂ

  1. Victor

    Sper ca nu sunt atât de proști sa accepte presiunea UDMR, nu vor mai primi votul de la toată familia mea niciodată. Sa vina în Harghita sa vadă cum trăiesc Români după sa discute sau sa aprobe cine știe ce bazaconii a organizației UDMR. Va ieși război civil. Toată lumea cred ca sa saturat ca în tara lui sa fie ca un străin în străinătate.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *