Dragnea APROBĂ CEREREA UDMR? DECLARAŢIE ISTORICĂ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercuri, în urma ședinței tensionate ce a avut loc în Parlament, Liviu Dragnea a făcut o serie de precizări cu privire la proiectul depus de către UDMR prin care se dorește, printre altele, oferirea posibilității ca anumite regiuni să poată primi un statut de autonomie specială, informează evz.ro.

„Proiectul UDMR, legat de autonomie, este neconstituțional din câte mi-au spus mai mulți specialiști. UDMR tot timpul a votat legile în care a crezut și ne bazăm în continuare pe asta”, a declarat Liviu Dragnea.

UDMR a prezentat, luni, în fața Parlamentului un nou proiect care prevede, printre altele, înființarea unor regiuni separate care să poate avea „un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

Printre altele, în acest proiect se solicită ca minoritățile naționale să aibă reprezentare proporțională în instituțiile administrative la nivel local, judeţean, naţional şi european, dar și în instanțe și tribunale. Mai mult, UDMR dorește ca proporțiile să se păstreze și la nivelul ministerelor și serviciilor publice deconcentrate ale acestora.

„UDMR consideră că, în Anul Centenar, a sosit momentul ca principiile care vizează convieţuirea interetnică să fie transpuse în lege, astfel cum au fost formulate în Rezoluţia adoptată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Democraţia se bazează pe statul de drept, iar democraţia românească poate fi împlinită numai dacă prevederile Rezoluţiei de la Alba Iulia se implementează în legislaţia română”, specifică UDMR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy