Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Drept la replică: Filiala Harghita a Crucii Roșii Române vine cu lămuriri

Membrii conducerii Filialei Harghita a Crucii Roșii Române au publicat un comunicat de presă ca replică dată articolului scris de către jurnalistul Dan Tanasă, preluat și de publicația noastră.

Sursa foto: Dan Tanasă Blog

”Ca reacție la articolul D-lui Tănasă postat pe blogul personal dorim să precizăm următorele :
1. Crucea Roșie Română și filialele sale acționează conform celor șapte principii fundamentale, printre care se află și imparțialitatea și neutralitatea. Filiala Harghita, fiind parte a Crucii Roșii Române este și a fost întotdeauna apolitică, nu a avut și nu are nici o tangență cu partidele politice, inclusiv partidul UDMR.

2. Filiala nu este condusă de o persoană sau două, ci de un Comitet compus din 11 membrii, după cum urmează : Ambrus József – președinte, Micu Vasile – vicepreședinte, Simó Ildikó – vicepreședinte și membrii: Blaga Teodora, Nagy Emőke, Cherecheș Gabriela, Váradi István, Micu Alin, Cristea Alexandru și Antal Beáta. Este adevărat că la ședințele Comitetului de Conducere a filialei participă și Zsigmond Éva, dar fără drept de vot, conform Statutului.

3. Materialele sunt bilingve, fiind printate conform cerințelor voluntarilor din județ și conform fondurilor disponibile. Deasemenea legat de Facebook-ul filialei, care este bilingv, trebuie menționat că 80 % dintre urmăritorii ei sunt de etnie maghiară.

4. Fotografia anexată cu D-na Zsigmond Éva nu este o fotografie făcută la o ședință a Crucii Roșii Române, ci la un seminar în străinătate, textele fiind traduse în limba engleză.

Membrii conducerii Filialei Harghita se delimitează de declarațiile false și de comentariile răutăciose ale D-lui Tănasă, care vizează discreditarea Filialei Harghita a Crucii Roșii Române.

Semnează membrii Comitetului de conducere
Ambrus József, Micu Vasile, Simó Ildikó, Blaga Teodora, Nagy Emőke, Cherecheș Gabriela, Váradi István, Micu Alin, Cristea Alexandru , Antal Beáta”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.