Drumul ocolitor de la Sfântu Gheorghe, o altă hoție din care fac averi corupții?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Povestea drumului ocolitor de la Sfântu Gheorghe,  spusă de Átlátszó Erdély, este aproape identică cu poveștile altor drumuri de la care s-a furat pe toate părțile. De la modul în care a fost proiectat acest drum până la execuția asigurată de cei de la CNAIR Brașov, totul este sub semnul întrebării. De obicei,  când apare o suspiciune, aflăm după un timp adevărul din rechizitorii. Mai devreme sau mai târziu, toți cei care nu se mai satură de furat ajung să plătească în fața legii.

Și-au bătut joc de oamenii care aveau terenuri în zonă, special ca aceștia să le vândă la prețuri de nimic. Parcele de cartofi triunghiulare, drum fără pasaj, hotar devalorizat, despăgubiri cu bani mărunți, campanie de denigrare la adresa fermierilor, bișnițari de imobiliare și tot ce se mai poate ca cine trebuie să facă bani.

Fermierilor li s-au oferit prețuri exagerat de mici ca despăgubiri, iar cei care mai vor să lucreze terenurile trebuie să facă cu utilajele agricole un ocol de 8 kilometri. Degeaba se plâng oamenii că nu sunt băgați în seamă. Statul parcă lucrează doar în interesul celor care trebuie să facă bani din afacerile cu drumuri.

Este incredibil cum autoritățile locale coordonate de politicienii maghiari își bat joc de etnicii maghiari, iar statul român se face că nu vede nimic, deoarece UDMR este la guvernare.

Noi aici în România suntem persecutați mai mult de politicienii maghiari decât de cei români și nu zic de politicienii maghiari onești, ci de cei corupți care vor numai să fure. Ne promit toate favorurile în campanie și apoi se apucă de furat și își bat joc de noi ne-a declarat un cetățean de naționalitate maghiară din zonă.

Revoltător este faptul că politicienii care fac tot felul de proiecte gândindu-se cum să mai fure ceva au ajuns să își bată joc și de terenurile oamenilor. Nimeni nu ia vreo măsură. Prefectura doarme, DNA nu vede, procuratura pare a fi de partea corupților, poliția e a lor, iar oamenii păgubiți  sunt ai nimănui.

Povestea completă o puteți citi dând click aici.  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy