A sepsiszentgyörgyi kerülőút egy másik rablás, amelyből a korruptok vagyont szereznek?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Átlátszó Erdély által elmondott sepsiszentgyörgyi kerülőút története szinte azonos más utak történetével, amelyek építésekor ott loptak, ahol csak lehetett.

A tervezéstől kezdve a brassói útügy által történő kivitelezésig minden kérdéses. Általában ha gyanú merül fel, egy idő után a vádiratokból megtudjuk az igazságot. Előbb vagy utóbb mindazok, akik nem laknak jól a lopással, felelnek a törvény előtt.

Gúnyt űztek azoktól az emberektől, akiknek földje volt a környéken, főleg azért, hogy aprópénzért adják el. Háromszög alakú burgonya parcellák, átjáró nélküli út, elértéktelenedett határ, aprópénzes kártérítés, lejárató kampány a gazdák ellen, az ingatlankupecek és minden más, ami csak lehetséges, hogy valakik pénzt keressenek.

A gazdáknak túlzottan alacsony árakat kínáltak kártérítésként, és azoknak, akik továbbra is meg akarják dolgozni a földet, azoknak a mezőgazdasági gépekkel 8 kilométeres kitérőt kell megtenniük. Hiába panaszkodnak az emberek, figyelmen kívül hagyják őket. Úgy tűnik, az állam csak azok érdekében dolgozik, akiknek pénzt kell keresniük a közúti bizniszből.

Hihetetlen, hogy űznek csúfot a magyar politikusok által koordinált helyi hatóságok a magyar nemzetiségűekből, és a román állam úgy tesz, mintha nem látna semmit, mert az RMDSZ kormányon van.

„Minket itt, Romániában, inkább a magyar politikusok üldöznek, mint a románok, és nem becsületes magyar politikusokról beszélek, hanem korruptokról, akik csak lopni akarnak. Megígérnek nekünk mindent a kampányban, majd lopni kezdenek és csúfot űznek belőlünk”- mondta egy környékbeli magyar nemzetiségű állampolgár.

Felháborító az a tény, hogy azok a politikusok, akik mindenféle tervet eszelnek ki a lopásra, oda jutottak, hogy az emberek földjeiből is csúfot űznek. Senki nem intézkedik. A prefektusi hivatal alszik, a Korrupcióellenes Igazgatóság nem lát, az ügyészség a korruptok pártján állni látszik, a rendőrség az övék, a kárvallott emberek senkinek nem kellenek.

A teljes történet itt olvasható.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy