„E COOL SĂ SPUI NU!” – mesajul puternic al conferinței de prevenire a consumului de droguri de la Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercuri, 22 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc a fost gazda celui de-al doilea eveniment major din cadrul proiectului județean „Decizii responsabile – oportunități garantate”, inițiat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita. Scopul principal al acestui eveniment a fost de a crește conștientizarea tinerilor cu privire la consecințele grave ale consumului de droguri.

Sub deviza „E cool să spui NU!”, conferința a fost concepută ca o invitație la acțiune și conștientizare, beneficiind de participarea unor specialiști și vorbitori motivaționali. Printre aceștia s-au numărat un medic psihiatru, un psiholog clinician, persoane cu experiențe personale în lupta împotriva dependenței și un trainer motivațional.

La eveniment a participat și Șeful Poliției Județului Harghita, comisar șef de poliție Iordan Mircea Ștefan, care a adresat un mesaj de mulțumire participanților și partenerilor. De asemenea, acesta a oferit sfaturi valoroase și a subliniat importanța alegerilor responsabile în viață, accentuând rolul crucial al colaborării între autorități și comunitate în prevenirea consumului de droguri.

Proiectul „Decizii responsabile – oportunități garantate” continuă să-și demonstreze succesul și relevanța prin impactul semnificativ asupra sensibilizării comunității și promovării unui stil de viață echilibrat. Peste 700 de elevi de la diverse licee din Miercurea Ciuc au participat la această inițiativă.

Conferința s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi, Forumul Tânăr din Odorhei, Corpul Național al Polițiștilor, companii locale și o școală de șoferi. De asemenea, au fost prezenți și partenerii instituționali Agenția Națională Antidrog, Inspectoratul Școlar Județean Harghita și Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, evidențiind importanța colaborării și a parteneriatelor în prevenirea consumului de droguri.

  • foto și informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy