„Menő dolog NEM-et mondani!” – a csíkszeredai drogprevenciós konferencia erőteljes üzenete

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Május 22-én, szerdán a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Háza adott otthont a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Bűnözéselemzési és Megelőzési Osztálya által kezdeményezett „Felelős döntések – garantált lehetőségek” című megyei projekt második nagyszabású rendezvényének. A rendezvény fő célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a kábítószer-fogyasztás súlyos következményeire.

A konferencia „Menő dolog NEM-et mondani!” mottó alatt, szakemberek és motivációs előadók részvételével, cselekvésre és figyelemfelkeltésre való felhívásként fogant. Ezek között volt pszichiáter, klinikai pszichológus, a függőséggel való küzdelemben személyes tapasztalatokkal rendelkező személyek és egy motivációs tréner.

A rendezvényen részt vett a Hargita megyei rendőrfőnök, Iordan Mircea Ștefan rendőrkapitány is, aki köszönetnyilvánító üzenetet intézett a résztvevőkhöz és a partnerekhez. Értékes tanácsokkal is szolgált, és hangsúlyozta a felelős életvezetési döntések fontosságát, kiemelve a hatóságok és a közösség közötti együttműködés döntő szerepét a drogfogyasztás megelőzésében.

A „Felelős döntések – garantált lehetőségek” projekt továbbra is bizonyítja sikerét és jelentőségét a közösségi tudatosság növelésére és a kiegyensúlyozott életmód előmozdítására gyakorolt jelentős hatása révén. A kezdeményezésben több mint 700 diák vett részt különböző csíkszeredai középiskolákból.

A konferenciát a Pro Cultura Siculi Közösség Közti Fejlesztési Társulás, a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Fórum, az Országos Rendőrség, helyi vállalatok és egy autósiskola partnerségével tartották. Jelen voltak az intézményi partnerek is: az Országos Drogellenes Ügynökség, a Hargita Megyei Iskolafelügyelet és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, kiemelve az együttműködés és a partnerség fontosságát a drogprevencióban.

  • fotó és információ: Hargita megyei rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy