Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

E normal ca un ales local din România să se exprime așa?

Am văzut recent o postare a unui domn, Tamás Sándor, despre care unii cred că este politician, dar se pare că e orice altceva, doar politician nu.

Trecând repede peste faptul că Tamás Sándor ne vorbește despre niște secui, dar nu știm despre care, că recensământul spune altceva, acest domn zice maghiarilor că trec prin „momente grele” pentru că „se pune presiune pe ei”. Nu știm de unde scoate domnul Tamás asta cu vremurile grele, când UDMR se află la guvernare și Guvernul chiar a alocat sume importante comunităților maghiare, dar ce să faci, așa fac politicienii maghiar politică, inventează probleme.

România nu ne poate înghiți sau scuipa de o sută de ani; darămite să o evite, nu poate ajunge din urmă, pentru că există o prăpastie ascuțită de civilizație între Ținutul Secuiesc și alte părți ale țării.”, spune același Tamás, explicând că „acesta este adevărul”, de parcă ar fi el deținătorul adevărului absolut.

Victimizarea și poveștile cu Ținutul Secuiesc nu mai prind de mult la electoratul maghiar și asta o spun cifrele din prezența la vot. Din câte se pare, unii politicieni, folosind un limbaj care instigă, bagă aceeași poezie răsuflată.

Domnul politician Tamás Sándor mai vorbește și despre Ținutul Secuiesc de parcă UDMR nu ar fi la guvernare și nu ar putea să bage la vot orice lege pentru „un spațiu mental, cultural și de putere economică”  (cum e denumit Ținutul Secuiesc de către Tamás Sándor).

Singura concluzie corectă a domnului Tamás Sándor este că între zonele comunităților de maghiari și restul țării este o prăpastie de civilizație, dar nu e făcută de români, ci chiar de liderii politici ai comunității maghiare din România. Dintre multele articole scrise pe tema izolării zonelor cu etnici maghiari chiar de către politicienii maghiari, un singur exemplu am să dau, mai jos.

Sfătuim alți lideri politici maghiari care vor să se facă remarcați să nu ia exemplu de limbaj ce incită, pentru că nu aceasta este calea. Calea politică este diplomația, munca și onestitatea.

Nu mai tăiați aripile copiilor maghiari
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.