Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Educație forestieră în rândul elevilor și preșcolarilor din Harghita

În cadrul Lunii #Plantării Arborilor, Direcția Silvică #Harghita, prin ocoalele silvice Miercurea Ciuc, Tulgheș, Toplița, Borsec și Homorod, a organizat o serie întâlniri, la sediile ocoalelor silvice sau în sălile de clasă ale școlilor din proximitate, pentru a prezenta elevilor și preșcolarilor, în mod interactiv, câteva aspecte ale activității de silvicultor, pentru a le vorbi despre importanța și complexitatea ecosistemelor forestiere, dar și despre beneficiile pădurilor și lemnului pentru viața de zi cu zi a omului.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva derulează proiecte de Educație Forestieră, la nivelul fiecărei Direcții Silvice și al administrațiilor parcurilor naționale și naturale existând parteneriate cu școli și grădinițe, elevii fiind implicați în activități teoretice și practice, acțiuni de împădurire sau drumeții, prin care învață rolul unei păduri, dar și modul cum se îngrijește și se protejează o pădure.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.