Elevi surmenați și părinți disperați la Tulgheș, din cauza temelor pentru acasă. Ministerul Educației promitea în 2016 soluția salvatoare

0

Articol disponibil în: Română

Zeci de mii de elevi din România sunt încărcați peste limită de către învățători și profesori cu teme pentru acasă. Dascălii cred că dacă le solicită elevilor să muncească acasă exerciții a căror rezolvare durează ore întregi, aplică principiul ”repetiția e mama învățăturii”, însă le scapă din vedere un alt principiu extrem de important ”ce-i prea mult strică”. Efectele sunt contrarii și acestea duc la deteriorarea sănătății copiilor, relațiilor părinți – copii, școală – elevi, s.a.m.d.

În comuna Tulgheș, din județul Harghita, fenomenul s-a materializat și a căpătat amploare. Elevii de clasa a II-a sunt surmenați, din cauza temelor pentru acasă, iar părinții transformați în meditatori, fac teme cu aceștia zi de zi, până seara târziu.

Situația alarmantă a fost semnalată de către părinții micilor elevi, la ședința școlară organizată cu două săptămâni în urmă, pe 21 octombrie, într-o DUMINICĂ (?!). Cu toate că problema a fost dezbătută ca între adulți, nimic nu s-a schimbat în zilele ce au urmat după ședință. Din surse neoficiale, se pare că părinții preferă să nu insiste asupra problemei de teama de a nu rămâne copiii lor fără învățătoare chiar în timpul anului școlar, mai ales că direcțiunea unității de învățământ ridică din umeri.

În noiembrie 2016 Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei urma să semneze o ordonanţă prin care să limiteze numărul de ore pe care elevii din şcoala primară şi gimnazială îl pot petrece acasă făcând teme. Acesta preciza că elevii din clasele V-VIII nu ar trebui să petreacă mai mult de două ore pentru rezolvarea temelor, în timp ce elevii din clasele primare ar trebui să aloce doar o oră pentru exerciţii acasă. Pe atunci, ministrul se opunea şi temelor din vacanţă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy