Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zeci de metri cubi de lemn confiscați la Mărtiniş şi Borsec

Rezultate înregistrate de poliţiştii harghiteni pe linie silvică, la Mărtiniş şi Borsec.

La data de 01.11.2018, în urma unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii harghiteni au constatat 5 fapte de natură contravenţională.

Patru din cele 5 sancţiuni au fost aplicate pe numele a tot atâţia localnici din comuna Mărtiniş, cu vârsta cuprinsă între 29 şi 51 de ani, surprinşi de poliţişti în timp ce scoteau circa 3 mc de material lemnos de esență foioase, specia gorun, din fondul forestier al Composesoratului Valea Ilona, fără documente legale.

De asemenea, pe raza oraşului Borsec, poliţiştii l-au identificat pe C.V. de 48 de ani, din comuna Mogoşeşti-Siret, judeţul Iaşi, în timp ce transporta cu o autoutilitară 27,29 mc cherestea, pentru care avea un aviz de însoțire secundar cu valabilitatea expirată din data de 29.10.2018.

În ambele cazuri, cantitatea totală de peste 30 mc material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în cuantum total de 7.000 de lei.

  • Articol documentat cu ajutorul IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.