„Energie în școlile copilăriei” din Harghita – program derulat de compania E.ON România

0

Articol disponibil în: Română

„Energie în școlile copilăriei”, programul derulat de compania E.ON România și dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu și eficientizării consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă, a continuat și în acest an în școli și licee din județele Timiș, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Bistrița Năsăud, Maramureș, Bacău, Iași, Botoșani și Vaslui.

Datorită proiectului, peste 10.000 de elevi și profesori din 10 școli beneficiază în noul an școlar, de condiții de studiu mai bune. Proiectul din acest an a însemnat achiziția și montarea a circa 6.000 corpuri de iluminat și a 15.000 tuburi led, efortul investițional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 euro.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie de electricitate pentru iluminat de până la 80% comparativ cu cele clasice, conform producătorilor, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică.

Beneficiile noilor corpuri de iluminat nu se opresc la un consum sensibil mai scăzut, iluminatul cu led având o durată de viață de câteva ori mai mare față de sistemele clasice, între 50.000 și 100.000 de ore de funcționare, și o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală. Un alt aspect important al utilizării tehnologiei led, mai ales pentru elevi, este faptul că aceasta este mai sănătoasă, de exemplu nu apar fluctuații, studiul la o lumină improprie poate cauza tensionarea ochilor și dureri de cap.

“Îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a lecțiilor pentru copii într-o manieră sustenabilă, ajutând și la o reducere a consumului destinat iluminatului spațiilor de studiu, dar și a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului în care ne dorim să ne implicăm în domeniul educației, și nu numai”, a declarat Dan Morari, Director General Adjunct al E.ON România.

Proiectul s-a desfășurat anul acesta în perioada aprilie-octombrie, finalizarea fiind marcată astăzi, 30 octombrie a.c., la Colegiul Pedagogic “Ștefan cel Mare” din Bacău.

“Energie în școlile copilăriei” a debutat în 2012, iar de atunci, an de an, au fost montate 27.500 de corpuri de iluminat și 67.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de companie în acest proiect fiind de aproape 3 milioane de euro. Proiectul a fost implementat în 54 de unități de învățământ din 16 județe din țară, din mediul rural și urban, peste 35.000 de elevi și cadre didactice fiind beneficiari direcți.

Infografiejpg

Începând cu anul 2005, E.ON România a susținut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunitățile în care își desfășoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor inițiative ridicându-se la aproximativ 295.000. Numai în domeniul educației au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane euro, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăți de stat din domeniul gazelor naturale și energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o rețea de distribuție a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 81.000 km și deservesc circa 3,1 milioane de clienți din 20 de județe situate în jumătatea de Nord a țării. De la intrarea pe piața locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate și a virat către stat impozite și taxe de 1,9 miliarde de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy