Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Oră de dirigenție la Grupul Școlar „Venczel József”

În cadrul programului intitulat „Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri” care se derulează de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în data de 29 octombrie 2018 a avut loc vizita la ora de dirigenție în clasele cu profil silvicultor din Grupul Școlar „Venczel József” din Miercurea Ciuc.

Printre invitați au fost specialiști cu o mare experiență în acest domeniu: Bajkó Tibor, președintele ARBOR; Ábrahám István, silvicultor la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva; Ábrahám Csaba, de la Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și Virág Zsuzsanna din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Harghita.

Moderatorul evenimentului a fost directorul Agenției de Dezvoltare JudețeneHarghita, Cilip Árpád.

În cadrul cuvântului de deschidere, directorul a făcut cunoscut principalele atribuții ale agenției, respectiv programele derulate în cadrul instituției. Directorul a îndemnat tinerii să încerce să se angajeze la locurile natale, iar dacă totuși vor să-și încerce norocul în străinătate, să se angajeze în domeniul în care au studii. Astfel, în viitor e aproape sigur că o să profite din aceste experiențe. Conducătorul agenției, a atras atenția tinerilor asupra posibilității de ucenicie în cadrul instituției. Anul acesta am avut nouă ucenici, și așteptăm în continuare pe cei interesați – a mai adăugat Cilip Árpád.

Bajkó Tibor a susținut o prezentare cu titlul „Adevăratul drum al pinului”. În acest sens, elevii au avut ocazia să urmărească drumul pinului începând de la tăiere, până la prelucrarea acestuia: construirea caselor din lemn. În comparație cu alte construcții, casele din lemn au mai multe beneficii, de exemplu: o casă din lemn de 150m2 în trei luni devine locuibilă. Nu este soluție să câștigăm banii repede, ci să folosim în mod conștiincios moștenirea strămoșilor: este important ca materialul lemnos să părăsească județul în formă cât mai prelucrată – a subliniat domnul Bajkó.

Detalii: https://bit.ly/2PsVUSY
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.