Este nevoie de găsirea de soluții pentru ca să existe zilnic autobuz către micile localități

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Se caută prestator de servicii care să asigure transportul de persoane pe două rute, și anume: Cristuru-Secuiesc – Eliseni – Șoimușu-Mare, Sândominic – Bălan. Pentru ca acest lucru să fie posibil va fi nevoie de cooperarea populației pentru asigurarea serviciilor de transport, dacă ne dorim ca micile așezări să nu se depopuleze și pentru ca localitățile județului să fie atractive din punct de vedere al tinerilor. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a apelat la cei îndreptăți și a spus că este nevoie să renunțăm la anumite lucruri în favoarea comunității și chiar și cei care călătoresc în grup cu autoturism să renunțe la a-l folosi și să aleagă să plătească abonament pe rutele de transport în comun.

Consiliul Județean Harghita se străduiește ca prin intermediul programului destinat micilor localități să asigure alimentarea cu energie electrică, apă și acces la rețeaua internet, pentru crearea unui spațiu atractiv la adresa tinerilor. În localitățile mai sus-amintite, se dorește și asigurarea transportului de persoane. Pentru persoanele care fac naveta, transportul în comun este mai eficient din punct de vedere al costurilor și mai confortabil. În cazul copiilor și al persoanelor vârstnice abonamentul pe o rută de transport în comun este mult mai sigur decât transport de ocazie.

În zilele care au trecut s-au publicat în presă articole conform cărora se efectuează în zona Ciuc transporturi de persoane la negru care se fac în defavoarea firmelor de transport care desfășoară curse regulate pe anumite rute. În zona Ciucul de Sus se vor introduce mai multe autobuze doar dacă locuitorii de aici vor trata cu responsabilitate această situație și vor decide să nu pună bani în buzunarul celor care lucrează la negru. Consecințele pe termen lung ale acestui fenomen se vor transpune în faptul că din lipsa de fonduri, firmele de transport nu vor putea să reînnoiască  parcul auto, acest fapt putând ajunge și până la a nu mai exista curse în anumite localități.

Borboly Csaba solicită localnicilor să nu mai sprijine persoanele care desfășoară activități de transport pentru care nu plătesc impozit, deoarece dacă nu se va mai asigura transport pe anumite rute, atunci elevii nu vor mai ajunge la școală. Totodată,  cei care apelează la astfel de servicii trebuie să aibă în vedere că este adesea periculos o astfel de activitate putând avea consecințe neplăcute.

Consiliul Județean Harghita se adresează pe această cale autorității de protecție a consumatorului și poliției, pentru a investiga această situație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy