Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Estimare: În șase ani Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, poate deveni spital clinic regional

Sâmbătă, 30 martie autoritățile județene au vorbit despre susținerea planurilor de dezvoltare în vederea atingerii gradului II de spital clinic regional al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Spitalul, Consiliul Județean Harghita care întreține instituția și Universitatea Sapientia Transilvania au organizat o întâlnire științifică pe probleme de actualitate în diagnosticul și tratamentul septicemiei, la filiala din Miercurea Ciuc a universității.

Prima parte a evenimentului a fost dedicată schițării pașilor necesari pentru ca spitalul din Miercurea Ciuc să devină un spital clinic, cei prezenți au vorbit despre posibilitățile de cooperare în acest sens. Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a reamintit stadiul la care a ajuns spitalul în acest moment. După cum a subliniat, în 2013 se vorbea încă de închiderea spitalului, iar acum se vorbește de atingerea celei de-a doua categorii și a nivelului clinic. El crede că, dacă se conlucrează pentru acest țel, atunci poate deveni o realitate în termen de șase ani.

Faptul că am realizat acest lucru este în primul rând rezultatul comunității de lucru în spitale. Au demonstrat că chiar și în situații imposibile au putut să facă lucrurile să meargă înainte.

Președintele consiliului județean și-a exprimat încrederea că programele de cercetare se vor desfășura în comun cu Universitatea de Medicină din Târgu Mureș și Universitatea Sapientia.

Farkas Balázs, consulul Ungariei la Miercurea Ciuc a explicat că scopul politicii naționale de sănătate a guvernului maghiar este de a avea acces la asistența medicală în limba maghiară la cel mai înalt nivel profesional din Transilvania, Ținutul Secuiesc și, prin urmare, salută decizia spitalului de a dori un nivel profesional mai înalt pentru a-și mări funcționarea.

„De aceea suntem fermi pe lângă pregătirea medicală în limba maghiară din Târgu Mureș, susținem și construirea de case de serviciu și salutăm și faptul că spitalul se străduiește pentru un parteneriat mai strâns cu Universitatea Sapientia, susținut de statul maghiar”, a spus consulul.

Senatorul Tánczos Barna a spus că este încrezător referitor la atingerea visului de a realiza spitalul clinic regional de gradul II. Pe lângă comunitatea medicală, liderii județului și municipiului și UDMR-ul susține acest lucru. Condițiile instituționale pentru accesarea categoriei II au fost prezentate de dr. Tar Gyöngyi, șefa DSP Harghita. Situația actuală a spitalului și datele specifice necesare pentru clasificarea superioară au fost prezentate de dr. Judit Konrád, directoarea Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.