Evaluarea Națională 2022: 78,50% – rata de promovare în Harghita, după contestații

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2022 (după soluţionarea contestaţiilor), au fost publicate astăzi, 30 iunie.

În județul Harghita, ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 78,5% (2.166 de candidați), față de rezultatele inițiale (78,34%). Niciun candidat nu a obținut media generală 10 (zece).

În Harghita, au fost depuse 313 de contestații (165 la Limba și literatura română, 63 la Limba și literatura Maternă și 85 la Matematică). În cazul a 230 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 63 de lucrări notele au fost modificate prin scădere

La examen s-au prezentat 2.765 de candidați, dintr-un total de 2.814 de absolvenți înscriși.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 – 11 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023 va avea loc în data de 14 iulie.

Vezi AICI rezultate finale Evaluare Națională 2022 (după cod)

Vezi AICI rezultate finale Evaluare Națională 2022 (după medie) în Harghita

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy