Evaluare Națională 2023: Rezultatele elevilor harghiteni după contestații

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluare Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2022 (după soluţionarea contestaţiilor), au fost publicate astăzi, 4 iulie.

În Harghita, au fost depuse 395 de contestații (239 la Limba și literatura română, 81 la Limba și literatura Maternă și 75 la Matematică). În cazul a 270 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 49 de lucrări notele au fost modificate prin scădere

La examen, în Harghita, au fost înscriși 2.823 de absolvenți (2.438 la Limba maternă).  Au susținut Evaluarea Națională  2763 de candidați.

În județul Harghita, ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 72,9%, față de rezultatele inițiale  (72,6%).

Miercuri, 5 iulie, are loc publicarea ierarhiei candidaților.
 Repartizarea pe locurile speciale pentru candidații de etnie romă și pentru candidații cu cerințe educaționale speciale: 
• 10-11 iulie – completarea opțiunilor
• 13 iulie – repartizarea candidaților și comunicarea rezultatelor
Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru romi/CES și cei care au fost repartizați și solicită renunțarea la loc pot participa la repartizarea computerizată.
Admiterea în învățământul special: 
• 10-11 iulie – înscrierea și repartizarea candidaților
 Repartizarea computerizată: 
• 6-7, 10-17 iulie – completarea, în fișele de înscriere, a opțiunilor, de către părinți, în prezența diriginților claselor a VIII-a, în baza planificării realizate de fiecare unitate de învățământ
• 19 iulie – repartizarea computerizată

Vezi AICI rezultate finale Evaluare Națională 2023 (după cod)

Vezi AICI rezultate finale Evaluare Națională 2023 (după medie) în Harghita

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy