Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Examene medicale gratuite și medici specialiști la spitalul județean

Ministerul Sănătății a aprobat suma de 1.268.000 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Procedura de achiziției trebuie derulată în cursul acestui an, iar pentru asigurarea aportului propriu al spitalului județean a fost nevoie de organizarea în cursul zilei de 6 decembrie a ședinței extraordinare a consiliului județean. Achiziționarea de echipamente medicale va contribui la oferirea de servicii medicale corespunzătoare la spitalul județean din Miercurea Ciuc.

„Aparatura medicală care urmează a se achiziționa se va compune dintr-un monitor prin intermediul căruia pot fi monitorizate funcțiile vitale ale pacienților, tărgi și cărucioare pentru transportul în siguranță al bolnavilor, dezinfectant aer, respectiv aparatură medicală pentru examenele patologice. Totodată, se va achiziționa și un aparat de încălzire fluide, respectiv un cardiotocograf. Și pacienții internați la secția de oncologie vor putea fi tratați mai eficient odată cu achiziționarea aparatului medical în lipsa căruia până în momentul de față, aceste investigații medicale puteau fi efectuate doar în centrele medicale universitare, contra cost”, a afirmat Konrád Judit, managerul spitalului județean care a adăugat că din luna ianuarie vor sosi la spitalul județean doi noi medici specialiști.

„Unul dintre domeniile căruia îi acordăm o atenție specială este sănătatea și ne dorim ca Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc să devină un spital regional. Dezvoltarea acestui domeniu reprezintă un scop primordial și este îmbucurător faptul că în ultima vreme s-au înregistrat importante reușite. Acele investiții pe care ni le-am stabilit ca scopuri, devin tot mai realizabile și dorim să le implementăm în următorii șase ani”, a afirmat Borboly Csaba.

Președintele Consiliului județean Harghita a mai spus că s-a făcut apel către parlamentarii UDMR de a susține realizarea noului bloc operator de la spitalul județean, astfel ca să figureze pe noua lista de investiții și să fie cuprinși bani de la buget pentru realizarea acesteia.

Consiliul județean a alocat suma de 375 mii lei pentru echiparea secției de neonatologie și nou-născuți.

Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita guvernul i-a alocat 2.316.000 lei, iar Consiliul Județean Harghita 1.090.000 lei, aceste sume fiind cuprinse în lista modificată a bugetului de venituri și cheltuieli. S-a votat și hotărâre care are în vedere participarea direcției generale în cadrul unui proiect european care are ca scop dezvoltarea sistem de protecție a copilului și a centrelor de zi. Elekes Zoltan, directorul direcției județene a menționat că scopul proiectului este ca tot mai mulți copii să crească în familii, respectiv contribuie la formarea profesională a personalului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *