Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Exercițiu de amploare, cu forțe în teren, la Odorheiu Secuiesc

ISU Harghita a publicat imagini de la exerciţiul de conducere, cu forţe în teren, pe timp de noapte, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă de amploare generate de producerea unui cutremur, urmat de incendiu.

Terenul de antrenament al celor aproape 50 de protagonişti ai simulării a fost incinta unei societăţi de prelucrare a lemnului din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Scenariul a presupus simularea producerii unui cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, urmat de izbucnirea unui incendiu la atelierul de producţie mobilier, desfăşurarea operaţiunilor de căutare-salvare a două victime surprinse de incendiu, asistarea lor din punct de vedere medical, stabilizarea exhaustorului, pentru prevenirea prăbuşirii acestuia şi intervenţia structurilor specializate în cazul identificării unui colet suspect în incinta clădirii.

Fiind abordate situaţii tactice de o complexitate ridicată, au conlucrat operativ forţe din cadrul ISU „Oltul” Harghita, Servicul de Ambulanţă Judeţean Harghita, Jandarmeria şi Poliţia Harghita, precum şi Direcţia Judeţeană de Informaţii Harghita.

Pe această cale ISU Harghita, mulţumește tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare a scenariilor exerciţiului, fapt ce a condus la îndeplinirea obiectivelor propuse.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *