Toplița – exerciţiu trimestrial de cooperare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va organiza şi  desfăşura, în această seară, un exerciţiu cu tema: „Antrenarea structurilor de intervenție și de coordonare-conducere cu rol în gestionarea unor situații de urgență generate de producerea unor inundații”

 Joi, 9 iunie, în municipiul Toplița, va avea loc un exerciţiu combinat (EXCOM) de conducere şi cu forţe în teren „TOPINUND 2022”, pe timp de noapte, coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de producerea unor inundații în zona Vâgani, municipiul Toplița, în urma cărora sunt afectate mai multe terenuri agricole, 7 gospodării și un operator economic, scenariu ce presupune căutarea-salvarea unei persoane dispărute în râul Mureș și a alteia care a suferit atac de panică, acordarea primului ajutor calificat și transportul ambelor victime la Spitalul Municipal Toplița; evacuarea animalelor și bunurilor din mai multe gospodării; realizarea dispozitivelor pentru evacuarea apei din locuințele și gospodăriile inundate; limitarea și înlăturarea efectelor urmărilor situației de urgență.

La exerciţiu vor participa, pe lângă personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, o grupă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Județean Harghita şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Toplița.

Exerciţiul are drept obiective generale:

  1. verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului;
  2. antrenarea echipajelor operative în organizarea și conducerea acțiunilor de intervenție conform situațiilor specifice create;
  3. verificarea modului de organizare și coeziune pentru monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență;
  4. verificarea modului de organizare și pregătire pentru coordonarea acțiunilor de intervenție în caz de inundații;
  5. verificarea mecanismelor de cooperare insterinstituțională și dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat.

Scopul exercițiului este acela de a angrena toate forțele cu rol în monitorizarea și gestionarea unor astfel de situații de urgență și de a le pregăti pentru intervenția într-o situație reală.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy