Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Explozie urmată de incendiu, într-o comună din Harghita

Luni, 3 mai, în jurul orei 12:30, în comuna Ciumani, a avut loc o explozie a unei butelii urmată de un incendiu.

La fața locului s-au deplasat  trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Totodată, a fost alertat și SVSU Ciumani.

„Incendiul este localizat. Arde mobila de bucătărie, au fost evacuate două persoane, iar trei s-au autoevacuat. O femeie are arsuri minore la o mână și primește îngrijiri de la echipajul SMURD, iar doi copii prezintă atac de panică, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj SAJ.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Intervenția este în dinamică.

Actualizare, ISU Harghita: 

Incendiul a fost lichidat. După acordarea primului ajutor calificat la locul evenimentului, proprietara locuinței, cu arsuri minore la o mână, a fost preluată de echipajul SMURD, iar unul dintre copii, cu atac de panică, a fost preluat de echipajul SAJ. Ambele persoane au transportate la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Din primele informații, se pare că evenimentul s-a produs într-un apartament dintr-un bloc de locuințe, în timp ce proprietara verifica eventuale scurgeri de la butelie cu bricheta.

Putem să evităm aceste incidente, prin respectarea următoarelor recomandări:

  •  în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;
  • deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;
  •  nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
  • înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
  • întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;
  • umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.
  • Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului!
  •  Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.