Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Mai multe elemente de muniție, descoperite de un detectorist autorizat

Pirotehniștii harghiteni au fost solicitați, duminică, 2 mai,  după-amiază, în satul Cinod, comuna Ciucsângeorgiu, unde un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniție.

„Imediat, echipajul pirotehnic din cadrul ISU „Oltul” Harghita s-a deplasat la locul indicat și a identificat elementele ca fiind o bombă de aruncător calibru 82 mm, un stabilizator de bombă de aruncător calibru 82 mm, o grenadă de mână ofensivă și 6 cartușe calibru 7,92 mm. Acestea au fost ridicate și transportate, în condiții de siguranță, într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora, în vederea distrugerii ulterioare.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Specialiștii harghiteni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei, însă nu au mai fost identificate și alte posibile elemente de muniție rămase neexplodate.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *