Fată de 12 ani din Harghita, atacată de urs în spatele casei! Copila, dusă de urgență la spital

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Fata şi cei doi fraţi mai mici ai săi erau singuri acasă, în comuna Tuşnad, părinţii fiind plecaţi încă de dimineaţă la piaţă, în Miercurea Ciuc, să vândă fructe de pădure, scrie News.ro.

La amiază, copila şi unul dintre fraţi au mers în spatele casei, unde familia cultivase porumb, iar la un moment dat fata a fost atacată de un urs.

Fratele cel mic a fugit ţipând şi a alertat vecinii, care au sunat la 112.

O ambulanţă din staţiunea Băile Tuşnad, cea mai apropiată localitate de locul incidentului, a preluat-o pe fată, care avea multiple răni pe umeri, pe piept, pe mâini şi pe picioare, şi a transportat-o la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Managerul Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a declarat că fata, care a suferit mai multe plăgi şi traumatisme, a fost adusă în stare stabilă şi echilibrată, fiind internată la Secţia de Chirurgie şi supusă unei intervenţii chirurgicale.

”S-au făcut investigaţiile de urgenţă şi a fost transportată imediat în sala de operaţie. Cea mai gravă rană a fost la nivelul bazei hemitoraceui stâng, unde practic ţesuturile moi erau smulse de pe trei coaste”, a declarat medicul chirurg Adrian Dobrică.

Medicul a mai spus că fata primeşte tratament antibiotic şi, începând de vineri, i se va administra tratamentul antitrabic.

Localnicii din Tuşnad şi din zonele învecinate se plâng că urşii coboară din ce în ce mai des în zonele locuite în căutare de hrană şi nu numai noaptea, ci şi ziua.

În staţiunea Băile Tuşnad urşii umblă pe stradă, lângă gara CFR, şi produc pagube în gospodăriile oamenilor. La Lacul Sfânta Ana doi urşi tineri au luat carnea de pe grătarele turiştilor.

Acesta este al cincilea caz de persoană atacată de urs în Harghita, de la începutul anului.

Anul trecut, cinci locuitori din judeţ au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urs.

Sursa: realitatea.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy