12 éves kislányra támadt a medve

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tusnádi kislány és két kisebb testvére magukban voltak otthon, szüleik erdei gyümölccsel voltak a csíkszeredai piacon, írj a News.ro

Dél körül a kislány és egyik testvére a ház mögötti kukoricásba mentek, amikor a medve támadott. A kisebbik testvér elmenekült, fellármázta a szomszédokat, akik hívták a 112-t.

Tusnádfürdőről érkezett a mentőautó és a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Elsősegélyosztályára szállította a kislányt, aki vállán, mellkasán, kezén és lábán szenvedett sérüléseket.

A kórház menedzserének, Demeter Ferencnek a nyilatkozata szerint az áldozat állapotát stabilizálták, és a sebészeti osztályra szállították át.

„Megtörténtek a sürgősségi vizsgálatok, a legsúlyosabb sérülés a mellkas tájékán történt, ahol a szövetek hiányoznak három bordáról”- nyilatkozta Adrian Dobrica sebészorvos. A páciens antibiotikumos kezelést kap, majd péntektők mgkzdik a veszettség elleni kezelést is.

A tusnádi lakosok a medvék egyre gyakoribb nappali látogatásaira panaszkodnak. Tusnádon a medvék szabadon kóborolnak a vasútállomáson, az utcákon károkat okozva az emberek gazdaságaiban is. A Szent Anna tónál két fiatal medve elvitte a húst a turisták sütőjéről.

Az év kezdete óta ez az ötödik medvetámadás Hargita megyében. Tavaly is öt ember került kórházba medvetámadás miatt.

Forrás: realitatea.net

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy