Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023: Sportiva Kata Mandel s-a clasat pe locul 4 la snowboard

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Friuli Venezia Giulia 2023. Sportiva Kata Mandel ( Miercurea Ciuc), antrenată de Kinda Géza, a concurat în Finala Mare a probei de Snowboard cross (SBX) feminin și s-a clasat pe locul 4, după reprezentantele Franței și Cehiei.

Kata Mandel a obținut cel mai bun rezultat de până acum al reprezentanților României la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023. De asemenea, aceasta este cea mai bună clasare a unui sportiv român în probele de snowboard din istoria Festivalului Olimpic European, edițiile de iarnă.

Până acum, cel mai bun rezultat românesc la snowboard în cadrul FOTE fusese înregistrat de Matyas Iszlay, care, în 2017, s-a clasat pe locul 6 în proba masculină de snowboard cross (SBX).

Rezultate foarte bune, în special în raport cu timpul de pregătire, a obținut și biatlonistul Horia Nicolae Urs. În proba de 7.5 km Masculin, el s-a clasat pe locul 26 (timp: 23:04.8) din 69 de sportivi care au pornit de la start. În proba de 12.5 km Individual Masculin, Horia Nicolae Urs s-a clasat pe locul 33 (timp: 41:48.1) dintr-un total de 69 de sportivi.

Este extraordinar rezultatul obținut de Kata Mandel! Să ajungi în Finala Mare unde te lupți cu cei mai buni și să fii la un pas de medalie este lăudabil! Mă bucură enorm faptul că un sportiv al Federației Române de Schi-Biatlon a obținut cel mai bun rezultat al delegaţiei României la FOTE 2023! Felicitări, Kata Mandel, dar și antrenorului Kinda Geza pentru această performanță!”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon.

  • informații și fotografii furnizate de Federația Română de Schi-Biatlon
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy